2 oktober 2007

Kortjes

1. Bij Wehkamp hebben ze mensen in dienst die je een maand na je verjaardag opbellen en van harte feliciteren met je verjaardag, vervolgens heel blij zeggen dat je iets ter waarde van 7,50 mag uitzoeken in de Wehkampgids en daarna vol verwachting vragen of je al iets op het oog hebt. Als je dit niet hebt, wat natuurlijk heel raar is want je hebt als weldenkend mens altijd een Wehkampverlanglijstje in je hoofd, compleet met pagina-nummers en gewenste kleur, dan zegt het meisje heel opgewekt dat ze dan volgende week nog even terugbelt. Let wel: Dit is dus een Baan. Mensen worden betaald(!) om dit soort telefoongesprekken te voeren. U snapt mijn frons, naar ik aanneem?

2. Over twee weken ga ik toch maar naar de musical Tarzan. Uit stil protest hadden we democratisch besloten om niet te gaan, een kaartje van 79 euro gaat gewoon nergens meer over. Punt. Totdat we het foldertje kregen met daarin 15 euro korting per persoon. Nu gaan we ineens wel. Gelukkig ken ik alle liedjes al uit mijn hoofd.

3. Als tijdens de allereerste ontspanningsoefening die je -zelf vol spanning- aanbiedt aan een cliënt ineens de deur opengaat en er een schizofrene vrouw heel verdwaasd vraagt naar Geert, is dat best even gek. Wat dan helemaal gek is, is als je precies weet wat te doen en de rust zelve blijft.

4. Hoe leg ik aan een enthousiaste peuter van 3 uit dat ik net iets meer gevoel in mijn lijf heb dan dat levenloze kussen op de grond en dat hij dus niet net zo enthousiast boven op míj kan springen als op dat kussen?

3 opmerkingen:

Naatje zei

Punt 2: Tarzan is de moeite waard. Ook voor 79 euro. (Ik heb 82 betaald door weekend-toeslag.. -stelletje kaalplukkers-.)

Reactie op punt 4: iets wat maar een klein beetje pijn doet bij hem en het kussen doen, en dan uitleggen dat het kussen dat niet voelde, en hij wel, omdat een kussen een ding is en hij een mens. En dan leg je natuurlijk uit dat jij ook een mens bent (peuters horen die link op zich wel te leggen, maar het even zeggen is nooit overbodig), en dan leg je dus uit dat je niet op jóu mag springen.
(Ofzo? (A))

Carice zei

Hahaha! Die laatste is zooo leuk! Ik vind m schattig.
Wat leuk dat ik bij jouw links sta. Dat heb ik nog nooit gezien. Of word ik nou gek? ;-)
Ga je natuurlijk teruglinken.
Doeg!

karin zei

Een kussen spreekt niet, Sana, dat is het verschil. Het is blijkbaar erg leuk om ergens op te springen, overheen te walsen en te porren en te duwen dat terugpraat.

Schreeuwt.

Kermt?