17 november 2007

Gelukkig heb ik bij het schrijven wel tissues...

Ik wachtte op de muziek die niet kwam. De stilte maakte het moment nog meer beladen dat dat ‘ie al was. Vooraan de bruidegom met zijn mama. Beiden met tranen in de ogen. Samen in afwachting op zijn vrouw, haar schoondochter.

We gaan allemaal staan. Daar zijn ze. Haar bruidjesbibberkin, zijn gebalde vadervuist. Samen schrijden ze naar voren. Beheerst, maar vol vertrouwen en kracht. Doelgericht.

Hoe de papa van de bruid de jongen aankijkt, met een lichte trilling in zijn stem “Ik vertrouw je, G. Nijenhuis” zegt en vervolgens zijn dochter naar voren schuift… Twee mannen die elkaar aankijken. De papa die de zorg over zijn dochter vol vertrouwen overgeeft, de bruidegom die de zorg in alle serieusheid aanneemt en ‘dankuwel’ zegt. Het bruidje dat met verstikte stem ‘dankuwel papa’ fluistert en naast haar kersverse man plaats neemt.

Wij konden enkel nog denken aan hoe handig de tissues die we toch maar niet van huis hadden meegegrist op dat moment geweest zouden zijn. Het bleef stromen. Breekbaar gevoel van opluchting, blijdschap, bewondering, verlangen en trots.

Het meisje wat ruim 4 jaar geleden met tranen in haar ogen aan me vertelde dat ze elke avond tot haar God bad met de vraag of hij haar wilde komen halen, omdat ze van ellende niet meer wist hoe te overleven in deze wereld, heeft het gered. En hoe! Van grijze, doodsbange muis besloten in een wereldje van controle, regels en angst om te leven langzaam gegroeid tot een sterke, volwassen en vooral stralende vrouw, stevig verankerd in een prachtig leven vol hoop, geloof en liefde.

Vrouw van hem.
Voorbeeld voor mij.
Voorbeeld voor allen.

Mac Nijenhuis, je bent mijn held.

5 opmerkingen:

inge zei

wat een mooi, mooi, stukje... maar (sorry hoor, moet t vragen) is (was) dit de bruiloft van de taarten ???

Sana zei

Ja, dat was'm.

Lowbudget, maar zoooo mooi.De pepernotentaart van vriendinnetje F. was hartstikke lekker ;-) . (En de chocolade- en monchoutaart ook (A).)

Wietske zei

Het was inderdaad super en jij hebt het weer eens supermooi beschreven! :)

Wil je me trouwens op de hoogte houden wanneer je eerste boek uit gaat komen? Dan bestel ik m alvast!

Hoe was Alles is Liefde? Cool he!?! :)

Neneh zei

mooi vastgelegd


soort van ik moet even slikken gevoel

Anoniem zei

Mooi geschreven Sain, ik sluit me bij Wiets aan! Als je ooit een boek gaat schrijven, ben ik een van de eerste die em koop! :-)
En dat komt er vast nog eens van.. I know for sure!

Zo krijg ik een mooi en ontroerend beeld van Mac haar bruiloft!
Super voor haar!

X Cynthia