23 december 2007

Sana verwondert zich over de kamelenteen

Tijdens het bijwerken van mijn virtuele kladblok ontdekte ik ergens tussen 2 stukjes-in-spe een toen effe snel opgeschreven maar verder verwaarloosde term. Misschien niet geheel geschikt voor een zondagse pre-Kerstavond, maar het is inmiddels 2 maanden geleden en ik geloof dat ik de traumatische impact te boven ben en er klaar voor ben om het te delen.

Ik kwam de cameltoe voor het eerst tegen op de weblog van Zezunja en kon niet bedenken wat een kamelenteen met haar garderobe te maken zou hebben. Aangezien ik zo'n flauw vermoeden had dat zij in haar zinsverband niet de letterlijke betekenis van het woord bedoelde en ik geen idee had hoe het zat met de figuurlijke betekenis, raadpleegde ik Google.

Een lijst van Engelse websites verscheen mij ter ogen en dus klikte ik op Afbeeldingen. Met mijn Engels is niets mis hoor, maar mijn brein doet het gewoon beter door de zaken te visualiseren. Dat dat soms een shockerend effect kan hebben, leerde de cameltoe me. Getsiedikkie, zeg! De plaatjes behoefden verder ook geen uitleg.

Het aller-, allerergste van het heule verhaal is dat de cameltoe niet voor iedereen op aard een afschuwelijke nachtmerrie is. Nee nee, er zijn heuse clupjes op het internet met vreselijk nare foto's enzo. Begrijp me goed, er zijn dus daadwerkelijk vrouwen die zichzelf expres doelbewust met opzet opzettelijk moedwillig en met voorbedachte rade in allerhande panty's, leggings en andere veel te strakke pakjes hijsen om hun cameltoe eens leuk op de foto te laten zetten. En dan zijn er ook nog mannen die zichzelf naar een hoogtepunt kunnen werken door te surfen van cameltoe naar cameltoe. Ieuw.

Al van jongs af aan probeer ik deze wereld te snappen. Ik probeer me met man en macht en veel hulp te houden aan de spelregels en niet al te veel afwijkend gedrag te vertonen. Telkens als ik het idee heb van Yippie, ik snap hoe dat moet, dat Leven, en op deze manier is dat prima vol te houden dan komt mij weer zoiets als een cameltoe ter oren. Daar gaat mijn grip op de wereld en de mensheid.

Ik begrijp heus wel dat we niet allemaal dezelfde broek mooi kunnen vinden en dat niet iedereen tranen in zijn haar ogen krijgt bij het fladderen van het eerste lentevlindertje of zich enorm lekker gevoel gaat voelen door blote voeten in het gras, maar.... kom op.. over een cameltoe moeten we gewoon eenduidig zijn.

Getsiedikkie.

5 opmerkingen:

inge zei

1. ik weet niet waar je het over hebt
2. ik ga NIET googlen.

ok ?

karin zei

Ja, ik weet wat een cameltoe betekent. En ik moest net heel erg grinniken om dit (vermakelijke) stukje.

:-)

Zezunja zei

En ik had nog wel de wikipedia-pagina erbij gelinkt. Dat vond ik zelf heel grappig: dat er een hele wikipediapagina over bestaat. En niet zo'n lullige met drie zinnetjes, maar een ferme pagina met zelfs een verwijzing naar het mannelijke equivalent.
Fijn onderwerp.

Sana zei

O ja. Dat had ik ook gedaan, maar tegelijkertijd ook vergeten om het zichtbaar te maken. En ervaring leert dat men niet klikt op onzichtbaar gelinkte websites.

Zal 't ff aanpassen, thanks!

FrankiePebbles zei

Kende je al wel het Nederlandse woord voor legging? (fluisterbroek)