6 januari 2008

Waarom Sana vindt dat het zomer moet worden

1. Mijn kattekwaadgen is geactiveerd. Ik wil langs een druk terras een twee-euromuntstuk met secondenlijm vastplakken en mij met een witbiertje (of een rosétje, afhankelijk van de partner-in-crime) nestelen op datzelfde terras. En dan stiekem gniffelen en proosten op eenieder die erin trapt.
2. Mijn laarzenverzamelhobby begint gevaarlijke vormen aan te nemen. Die blauwe heb ik nu ook al in het groen en oeh - ik wil nog van die roodwitgestipte regenlaarzen. Of van die stoffen laarsjes die niet tegen regen kunnen maar wel een heel schattig bloemenprintje hebben.
3. Mijn voorraad Egyptische zonne-energie is bijna op. Heel gevaarlijk.
4. Mijn 2e paar pantoffels vertoont de 1e slijtageplekken. Ik wil geen nieuwe, ik wil weer met blote voeten kunnen voelen dat er gestofzuigd moet worden.
5. Ik vind het 's winters maar een hoop gedoe als ik heel nodig moet plassen. Wintertrui omhoog, riem los, shirt lostrekken uit maillot én broek, vervolgens broek, maillot én ondergoedje naar beneden trekken... Zo'n zomerjurkje plast veel makkelijker. Sneller. Efficiënter.
6. Mijn roomie is al een dikke week z i e k en da's heul zielig. En naast sinaasappels mineola's -yammie!- helpt zon. Zeker weten.
7. Mijn fietsen hebben geen licht. Kliklampjes zijn natuurlijk geweldig, ware het niet dat het kliklampjes zijn en je ze dus niet moet vergeten om op je fiets te klikken. Het lukt me meestal wel, maar ik vind het zonde van mijn energie dat ik er telkens over na moet denken of ik ze al dan niet in mijn tas moet steken.
8. Ik wil weer hoofddoekjes dragen. Rood en roze en geel en blauw en oranje en knalgroen... Dat kan nu natuurlijk ook wel, maar ik ben zomers nu eenmaal kleuriger. Bovendien heb ik bijpassende slippers in alle kleuren. (Al begin ik langzamerhand ook bijpassende laarzen in alle kleuren te verzamelen... Oioioi..)
9. Ik wil mijn niet-zo-sexy-trainingsbroek-en-dikke-trui-pyjama ruilen voor leuke hempies en shorts.
10. Ik wil zomerdingen: met blote voeten in het gras, en in het zand. En ik wil bellen blazen, ijsjes eten, fikkie stoken in de vuurkorf en sterren kijken.

5 opmerkingen:

Carice zei

Als koren op mijn molen. Hagelslag op mijn boterham. Speculaasjes in mijn thee.
Zo eens ben ik het met jouw log.

roomie zei

En óf het zielig is dat ik al een week ziek ben. Boe*sniffin*Hoe.

En aangezien die Mineola van gister heulemaal niet zo Yammie! maar meer Yek! was, ben ik ook hélemaal voor de zomer en de daarbij behorende zon.

Dus, laat maar komen!

Frieda zei

En dan te beseffen dat je als je -een beetje- geld betaald, naar schiphol treint en vandaag nog een vliegtuig pakt, morgenochtend al in een supersubtropisch land of oord kan zijn... Zo ver weg, maar eigenlijk ook zo dichtbij...
Zullen we...?

inge zei

11.omdat het toch niet meer gaat sneeuwen.

harrie in de warrie zei

waarom Harrie vindt dat het nog even winter moet blijven:

1. Als het zomer is dan duurt het te lang voor ik kan genieten van al mijn kaarsjes, want die gaan in al dat zomerlicht toch een beetje verloren.

2. als het zomer is moet ik vanaf smorgens vroeg tot savonds laat naar het gekrakeel van mijn (bejaarde) onderburen luisteren die elkaar in het plaatselijk dialect (dat ik dan weer niet versta) lopen toe te spreken. Zo lang het winter is, zijn ze tenminste stil, want dan is de kans op longontsteking voor bejaarden groter...

3. harrie wil oh zo graag nog een sneeuwpop maken deze winter en heeft onlangs de sneeuw in zweden ook al misgelopen.

4. harrie vindt zijn Bert en Ernie pantoffels in de winter zo lekker...

5. harrie heeft in de winter een goed excuss om de bus te pakken ipv zijn fiets weer tevoorschijn te toveren en elke dag die klote berg hier op te fietsen....

dus....wat Harrie betreft nog even geen zomer, ok?