5 maart 2008

Sana scoort een gaatje en een spalkje

Dag dokter, daar was ik weer. Tja, de laatste keer was in oktober, toen stak u zo fijn een holle naald in mijn pols en zoog u de boel leeg. Mag dat nog een keer? Ik vond het een wondermiddel. Ja mevrouw, maar met een paar weekjes rustig aan gaat het vanzelf weer over. Ja meneer, dat weet ik, maar gaat u effe 4 weken met uw hand in de lucht lopen? Wel 's geprobeerd uw billen af te vegen met links?

Als we gaan opereren, is de kans enorm groot dat het weer terug komt. Weet ik. Maar snapt u ook dat 50% kans op genezing best groot is vanuit mijn perspectief? Als ik er nu 'n naald in steek, komt het hoogstwaarschijnlijk toch weer terug. Dat realiseer ik me ook wel, maar ja, dan ben ik er nu wel direct vanaf en dat is me ook wat waard.

Met 4 weken rust wordt het vanzelf minder. Vier weken is veeeel te lang hoor. En het gaat niet alleen om m'n werk, ik moet ook regelmatig afwassen en aardappels schillen enzo. Na de vorige keer er een naald in te hebben gestoken, is het nu ook weer terug gekomen. Ja daaaah. Maar toen was ik wel binnen 2 dagen klachtenvrij voor bijna 5 maanden.

Ik stel voor dat u een spalkje gaat dragen op de momenten dat u het op voelt komen, dan voorkomt u de zwaarste last. Haha, grapje zeker. Er is me tien jaar geleden al zo'n vreselijk orthopedische brace aangemeten voor toen nog 119 gulden en daar werd mn moeder heel boos van, omdat ik het kreng wegens het gruwelijke draagcomfort en de enorme lelijkheid regelmatig weigerde te dragen. Bovendien ben ik zo'n mens dat zweet en kunt u zich enigzins voorstellen hoe zo'n ding ruikt na een weekje intensief gebruik?

Zo'n spalkje voorkomt dat u zo'n last krijgt als dat u op dit moment ervaart. En dan is dat hele uitzuigen en opereren enzo ook niet meer nodig. Meneer, ik wil geen spalkje. Ik geloof niet in een liefdevolle relatie waarin spalkje en ik glimlachend door het leven gaan. Ik val niet op spalkjes en spalkjes niet op mij. Maar mevrouw, zo'n spalkje is het enige wat ik u kan bieden, het is nu eenmaal een chronisch probleem. Meneer.. ik zie mezef zo'n spalkje gewoon pas gaan dragen als het alweer te laat is. Ik ben niet zo'n held in het herkennen van kleine opkomende pijn, laat staan in het zichtbaar maken voor gans Nederland door zo'n foeilelijke witte spalk.


...... en toen ineens, als ware een wonder....


Nou, dan doen we allebei. Huh!?!? Opereren én uitzuigen? Nee, een spalkje en dan geef ik er nu wel zo'n fijne prik in. Tralalalalaaa, holadiejeeeee!! 1-0 voor TeamSana, ode aan iedereen die zo hard aan mijn assertiviteit heeft gewerkt. Nou, ga maar alvast liggen. Prima! Kom maar op met die prik. Dat spalkje neem ik voor lief, altijd handig om te hebben. Mocht ik ooit nog 's hond nemen, dan kunnen we er leuke apporteerspelletjes mee doen.

3 opmerkingen:

Chantal zei

Foto in de trein genomen, zie ik...

Mir zei

Jemig, dit noem ik geen spalkJE hoor, dit is gewoon een SPALK!
Maarja als het helpt...

Ik herken het wel dat het er gewoon op neer komt dat je zoiets niet draagt (al zou dat wel heel goed zijn!!! *hint*), aangezien ik jarenlang met een brace heb moeten lopen tegen mijn scheve rug.

Mooi wel dat dat ding veel beter tot z'n recht kwam ver weggestopt onder mijn bed ipv. om mij heen gesnoerd.

En na jaren dit volhouden volgde dus ook uiteindelijk (wat ik zelf al véééél langer wilde) de operatie.

Houd je ons af en toe beetje op de hoogte?

-x-

Fien Funkel zei

Misschien is er wel een relatie therapie voor jou en je SPALKJE?
Sterkte ermee in ieder geval!
Liefs,
Fien