25 mei 2008

Sana WOWt weer 's mee

WOW
Schrijf a.d.h.v. een thema een stukje van 250 woorden.

Doseren
1 Een dosis bepalen
2 In doses verdelen


Overdosis

Mijn vader deed dat altijd geweldig. (En waarschijnlijk nog steeds.) Zodra iemand ons tegemoet kwam, werd diegene standaard voorzien van een mòòòògûûûhh. De ander groette vrolijk terug en we vervolgden onze wegen. In ons dorp was dat normaal. Je groette elkaar, ook als je elkaar niet of nauwelijks kende.

Hier, in het Zwolse, is dat minder. Je begroet de buren, de buren van ietsje verder ook en daar stopt het. Jammer vind ik dat. Soms mis ik dat dorpse wel. Ik gaf vroeger les bij de plaatselijke gymnastiekvereniging en zodoende kende ik ongeveer alle kinderen (althans, de meisjes) en hun moeders. Dat zorgt voor veel gehallo en getotziens als je effe het centrum doorkuist. Ons kent ons. Ik hou daarvan.

Toch kick ik er nog steeds een beetje op. Als ik een rondje ga wandelen of fietsen en iemand met een loei-sacherijnig gezicht en een zwaar depressieve uitstraling probeert mijn pad te kruisen, gooi ik er expres een overdosis tegenaan. No way dat ik dan nog ga proberen empatisch te zijn en me ga aanpassen aan zijn grafstemming. Gewoon heel diep inademen en zo bubbly mogelijk groeten met een opgewekt Goedemorgen !

En dan.
Die verwondering.
Het onverwachte wat zomaar ineens even de sleur van alledag doorbreekt.
En soms een lachje.
Vaak een goedemorgen.

Stiekem hoop ik dan, terwijl ik met een glimlach verder banjer, dat diegene het stokje overneemt. Dat hij of zij ook tegen alles en iedereen goedemorgen gaat zeggen, dat heel Nederland ons-kent-ons wordt en dat de wereldvrede een voldongen feit is.

13 opmerkingen:

Marloes zei

Helemaal mee eens. Onze wereld in het dorp was groter dan die in de stad. Mijn 'goedemorgen'bij de bushalte wordt steeds vaker beantwoord. Een kleine overwinning!

karin zei

grappige manier om deze wow te doen.

inge zei

och meis. zwolle valt nog reuze mee vergeleken met. ik mis de hallo's hier pas... en schreef er laatst al over ook. over het knikje en zo ; )

ps ot ja, dat meisje met dat lange haar (zag net pas dat je daar nog over getwitterd had), vertel ?

novelle zei

dit vind ik nou een reuzeleuk wow.glimlach

Novelle

Sana zei

@Inge:
Dat meisje met dat lange haar en mijn eventuele naar de kapper gaan hebben gelukkig niets met elkaar te maken.

Maarre... ben nog niet geweest. Misschien vrijdagochtend.

Anoniem zei

Van groeten wordt niemand slechter! Integendeel, een onverwachte groet kan je hele dag opvrolijken!
Leuke WOW.

trui

harrie in de warrie zei

ja dat zou leuk zijn ja....
ik maakme ook wel eens schuldig aan dat goedemorgen gedrag :-)

ik vind het gewoon grappig!

FrankiePebbles zei

Zo doe ik het ook. Niet alleen bij chagrijnige mensen.

Min zei

Nou ik heb al in heel wat dorpen en steden rondgelopen; maar zodra ik oogcontact maak volgt er vanzelf een hallo of hai of lekker weertje. Laatst liep ik na een kwartier pas weer verder met een overdosis aan indrukken. Mooie Wow!!

Jackles zei

haha! Dat doe ik dus ook. Loop ik hier in t Tilburgse, & dan zomaar mensen goedemorgen of -middag wensen.
Weet je wat wel opvalt? Dat sommige van mijn oudere medestadsbewoners helemaal niet zo verwonderd zijn en mij even vrolijk terug groeten...!

plato zei

Goeie log. Helemaal eens met de inhoud. Je maakt zo heel wat verrassingen bij anderen.

Ik had het per ongeluk deze week ook. Ik dacht dat er een vriend van mijn zoon bij ons huis stopte...ik doe de deur open en zeg hartelijk hééé hallo.
Was het iemand anders. Maar die keek zo verrast en zei zo vrolijk hallo terug dat het alsnog leuk werd. Weer een kennis in mijn straatje gemaakt.

Toaske zei

Ik woon in een dorp waar hallo en tot ziens heel normaal is. En daar varen we allemaal wel bij denk ik.

Leuke WoW.

moreorless zei

Leuke WoW
een kleine dag is een groot gebaar;-))