28 november 2008

Sana bedacht dit te laat

Ik stelde het al weken maanden uit. Niet omdat het eng of niet leuk of stom of spannend is, maar gewoon omdat het een perfect klusje is om uit te stellen. Geen prioriteit.

Maar. Vriendin E. wil dat ik pasfoto's laat maken voor onze visa voor Ghana en zonder lenzen met bril ga ik niet op de pasfoto, dus sleepte ze me aan mijn haren naar de Purrrl om een afspraak te maken.

Ik stapte over de drempel en zag minstens 20 mensen in de Purrrrrrl. En nee, het was niet zaterdagmiddag half 3, het was maandagmiddag half 2. Zo'n moment waarvan je denkt lekker rustig. Niet dus. (Dit jaar is het laatste jaar dat je brillen/lenzen van de belasting kan aftrekken, en dus staat heel gretig Nederland zo in de laatste maanden van het jaar nog even een brilletje uit te zoeken.)

Er waren drie tafeltjes en alle drie de tafeltjes waren voorzien van drie personen. Een lenzenboer(in), een klant en zijn of haar aanhang. Wat is dat toch, dat je daar niet in je uppie naar binnen gaat? Er stonden kriskras verspreid nog zes mensen brillen te passen en als klap op de vuurpijl: Er stond een rij(!) voor de balie. Een rij van wel 4 mensen (zonder aanhang, misschien waren dat die mensen die voor the fun brillen aan het passen waren).

Het was bloedheet, ik zag Al Die Mensen en het enige wat ik nog kon bedenken was uitstellen, uitstellen, uitstellen. Ik had echter een donkerbruin vermoeden dat E. me niet zonder afspraak die winkel uit zou laten gaan, maar ik wilde echt heel erg níet in die rij. En dus greep ik mijn mobieltje, zocht het nummer van Purrrrrl op en belde.

Bij de balie ging de telefoon. Een lenzenboer sprong op van één van de drie tafeltjes (of nou ja, van het stoeltje dat erbij hoorde), riep 'momentje, hoor!' en sprintte naar mij de telefoon. Best grappig om dat van 'n afstandje te bekijken. Ik stond liefjes bij de brillen te staren en maakte een afspraak. Kom nou. Ik ga niet in de rij staan.

4 opmerkingen:

inge zei

o ja.
ik moet ook nog een bril voor het eind van het jaar.
even een afspraak maken, dus, begrijp ik.

karin r. zei

slechte ervaringen gehad
met Purrrl.

Lieve zei

Haha.. Das wél slim. Hadden ze het ook door? ^^

Juksti zei

Ik heb eens bijna een uur op mijn beurt gewacht bij de H. Anders, en toen mijn bril -enkele weken te laat- eindelijk klaar was, moest ik nog eens dertig minuten wachten tot ze tijd hadden om de bril voor me uit een lade te pakken. Verschrikkelijk, inderdaad.