25 december 2008

Sana doet het toch maar wel

Wat ik later wilde worden, wist ik nog niet. Wat ik wél wist, is dat ik LATER, als ik volwassen zou zijn, een keer naar Afrika wilde om een schooltje te bouwen. Toen ik begin februari begon aan mijn afstuderen en me afvroeg wat ik na mijn studie wilde doen, besefte ik dat LATER nú is. Ik ben volwassen en dus is het tijd om die dromen te verwezenlijken. Een mooier moment bestaat niet: een voltooide opleiding, geen baan, geen huis, geen partner en geen kinderen. Oftewel: tijd om op reis te gaan.

Er resten ons nog 22 nachtjes en dan is het zover. Het ene moment loop ik over van enthousiasme, het andere moment slik ik een brokkie weg. Het is toch wat hoor, 70 nachtjes logeren in een weeshuis in Ghana. 70 dagjes en nachtjes zonder m'n eigen huisje, m'n muziekjes, m'n eigen dagelijkse ritueeltjes.. Maar vooral 70 dagjes en nachtjes zonder roomy, zonder beste vriendinnetje, zonder zusje, zonder vriendinnen, zonder (pleeg)familie... Zonder telefoon om ze zomaar even te bellen of 'n smsje te sturen, zonder internet binnen handbereik. Ai, ai, ai...

Maar. Er komen ook een heleboel nieuwe dingen voor in de plaats, we springen niet zomaar in het diepe. Er zal genoeg te doen zijn. Er zijn 27 kinderen die aangekleed en gevoed moeten worden, verzorgd en geknuffeld. We willen zwemles gaan geven, we willen activiteiten gaan doen op het gebied van dans & theater, en -als het effe kan- willen we themagerichte PMT-activteiten aanbieden t.b.v. hun achtergrond en ontwikkeling. (Denk aan: assertiviteit, zelfvertrouwen, samenwerking, ik-sterkte, identiteitsontwikkeling.)

Daarnaast gaan we genieten van het nieuwe land, kennis maken met de mensen en hun gewoontes en mooie natuurtochten maken. En natuurlijk volgen er stukjes voor op de weblog, foto's en filmpjes. Dit alles te vinden op ONZE WEBSITE.

Ik ben niet zo van het smeken om geld. Misschien leer ik dat daar wel. Tegelijkertijd is er wel een hele hoop nodig. Er is al een klein hoopje, maar we hopen daar toch nog een grote berg van te kunnen gaan maken. Daarom toch alsnog: heeft u, ondanks de dure decembermaanden, nog een eurootje over? Of 67 cent? Of misschien wel tien euro? Stort het. Wij worden er blij van, en zoals Inge van Keklog ook al schreef: "Net als Adwua, Roos, Julia, Ama, Lucas, Jeniffer en alle andere weeskinderen."

10 opmerkingen:

keklog zei

heet ik nu ineens keklog en geen inge meer? ; )

Sana zei

you wish.......... ;)

Lily zei

En ik vind het zó goed dat jullie dit gaan doen. Dat je je woorden tot daden maakt en iets onderneemt.
Ik hoop dat jullie een geweldige tijd zullen hebben, maar bovenal hoop ik dat jullie komst voor al die kinderen zal bewijzen dat ook zij belangrijk zijn, er toe doen in het leven. Dat er mensen zijn, in ieder geval in het verre Nederland, die het uitmaakt wat er met hen gebeurt en aan hen denken...

xx Lily

karin zei

goede doelen in je leven verweven. goed plan. dat streven heb ik ook altijd, al is het in het klein. (met de collectebus rondlopen.)

veel (leer)plezier in het verre land!

harrie w zei

he sana,

ik ben altijd wel in voor dit soort goede doelen en ik heb ook regelmatig een blik geworpen op jullie site.
Maar als ik dat lees, dan heb ik het gevoel dat ik vooral jullie sponsor om daar te komen, ipv de kinderen in het weeshuis en dat vind ik toch een beetje wrang....

ik heb zelf een uitkering, en ik klaag niet, want ik heb het niet heel slecht. maar dan ga ik met een stukje van mijn uitkering jullie reis sponsoren?

maar misschien begrijp ik het verkeerd en gata het geld toch (direct) naar het weeshuis zelf (want ik weet ook wel dat doordat jullie daarheen gaan er indirect aan het weeshuis gewerkt word).
Maar dat zou ik graag weten...

call me a zeikerd, maar toch...

Sana zei

Je sponsort beide.

Een deel van het geld gaat naar het weershuis (direct) en een deel naar ons. Dus je gedachten kloppen wel.

Maar je sponsort me ook door gewoon lekker te lezen en te reageren hoor :) . Ik weet wat een uitkering is, dus. don't worry.

-x-

harrie w zei

hja maar soms is er wel eens iets over van die uitkering en die geef ik dan graag aan iets goeds...:-)
en wat jullie gaan doen valt voor mij onder de noemer: erg goed!

dus als je me nu belooft datmijn deel inhet weeshuis potje gaat, just voor mijn idee....
dan ben ik gelukkig ok?

en lezen doe ik sowieso!

Sana zei

Ik beloof het je. En anders doe je het zo:

http://www.mchildcare.nl/financiering/

Dat mag ook!

harrie w zei

nee, dan stort ik het ook naar jullie !

harrie warrie zei

het zou er nu bijna moeten zijn ;-)