15 januari 2009

Sana's afscheid

Het is raar. Mensen roepen zo uitbundig en oprecht en zó vaak op een dag 'veel plezier, geniet ervan en maak er wat moois van!', dat ik geneigd ben om heel vrolijk terug te roepen: 'Dankjewel, en jij ook he, geniet van .. eh.. van hier!'. Een beetje zoals met Oud & Nieuw. 'Gelukkig Nieuwjaar!', en nog voor de ander is uitgesproken: 'Ja, jij oohook!'. Maar het hoort niet. Niet nu.

Het is raar om alleen maar te knikken en te glunderen en te dankjewellen. Om alleen maar te ontvangen. Het is raar en fijn om te ontdekken hoeveel mensen er echt oprecht meeleven, en hoe ik in steeds meer harten mijn plekje ontdek. Hoe ik durf te geloven in de plek die zij al tijden geleden reserveerden voor mij. Hoe ik durf te wonen in hun hart, in plaats van enkel eventjes logeren.

Mijn koffers is zijn gepakt. Kaartje van de turnkindjes, een fotolijstje met foto van Thom & Broertje, een knuffeltje van een vriendin, een cadeautje van de vriendinnengroep... ik hou niet zo van de bewoording en ik ben te lui om naar een synoniem te zoeken, maar het is wel hoe ik mij voel: een gezegend mens.

Het is goed om dat voor nu achter te laten, wetende dat het er over 70 nachtjes weer zal zijn. Sterker nog, ik heb nu alweer zin in mijn Leven Na Ghana. Nieuwe projectjes, nieuwe ideeën, veranderingen.. Heerlijk! Levenslust is echt een geweldig iets. En oh wat herinner ik me nog goed hoe het leven zónder was. So grateful.

Maar voor nu. Time to say goodbye. Wat eigenlijk onzin is, want op de weblog van www.naarghana.tk schrijf ik natuurlijk rustig verder. Althans, dat hoop ik. De minilaptop is mee, dus geschreven worden gaat er zeker. Nu maar hopen dat we met enige regelmaat een update kunnen plaatsen.

Ik weet het, ik zou alleen ontvangen, maar toch ik maar even van mijn mogelijkheid gebruik: ik wens ieder die hier leest een mooie tijd in Nederland.. live like you might leave within a month. Daar leer je veel van!

Tot daar of tot over 70 nachtjes!!!

10 opmerkingen:

Toaske zei

Ik wens je heel veel plezier, ervaringen, mooie momenten, indrukwekkende indrukken en nog heel veel meer daar in Ghana!

Jill zei

Ook ik wens je oprecht heel veel plezier, succes en goede ervaringen daar.

(In mijn hart is trouwens ook een plekje exclusief voor jou gereserveerd.)

Liefs, Jill

inge zei

lieve san, je zit in mijn hartje èn die van joon. daar blijf je lekker, terwijl je de hartjes van andere kindjes gaat veroveren, en zij die van jou.
hartjes zijn geweldig, want ze zijn altijd groter dan je zou denken. en dan nog groter.
en alle mensen die mee mogen reizen in jouw hartje, zitten daar ook om je te helpen. op je vakantie ; )

lief dat je nog even belde.

en ik ben blij dat ik je ga missen. (want anders had ik je dus niet gekend!)

alle goeds en alle liefs, tot snel.

Lily zei

Al mijn wensen heb ik daar al uitgeproken, maar voor hier dan nog even een keer een welgemeend succes en veel plezier.
Ik hoop dat je over al die daagjes weer gezond en met een pak ervaring en genietmomenten weer terug op je vertrouwde stekkie uitkomt...

Veel liefs,

Lily

karin r. zei

have fun daar, doe goeds en sluit in.

doei!

Marius zei

Intussen vlieg je of staat het vliegtuig op het punt van landen, hoe ook, ik wens je mooie en leerzame 70 dagen. Een betere bestemming dan een weeshuis lijkt me haast ondekbaar; wat zul je aangesproken worden op een nieuwe dimensie in je hart.

harrie w zei

ik ben te laat, je bent vandaag vertrokken, maatrik hoop dat je de tijkd van je leven gaat hebben...

en zo'n reis verandert je hele leven....
alles...
of je wilt of niet

Uvi zei

.
M'n dochter had een droom.

Woont (de) vanaf 1995 in Senegal.

Leefde voor de straatkinderen en de armen.
Renoveerde klinieken en scholen.

Een dak boven het hoofd van de zwerfkinderen. Wat eten en onderwijs.

Zondag 25 as. komt ze terug. Zonder iets. Zonder sociaal vangnet.
Kan niet meer overleven. Ginder.

Zal hier met haar drie kindjes en man
aan een nieuw leven moeten beginnen.

Hier is ze zelf arm ...

Marius zei

Ik weet 't, het is nu een dikke maand later, maar ik heb gewoon een poos zitten lezen, gesierd als bent met zo'n zoekende en dankbare levenshouding.

www.martinemussies.nl zei

Wat spannend... ik ga direct op je andere site kijken! :) Liefs x MM