22 april 2009

Sana doet het beter op complimentjes

Twee weken geleden had ik een afspraak bij de tandarts. Het was inmiddels al weer zo'n anderhalf jaar geleden (ofzo?) en aangezien ik aan het begin van dit jaar een heel fijne dure zorgverzekering heb afgesloten, durfde ik het wel weer aan. Anderhalf jaar niet gaan (en niet flossen en spoelen en tandenstokeren en lieve woordjes zeggen, en soms stiekem niet poetsen) zou z'n tol wel eens kunnen gaan eisen in de vorm van dikke lagen tandsteen en een mooi aantal gaatjes, dacht ik.

Sinds ik geweest ben, poets en flos ik weer alsof het een lieve lust is. Heel geconcentreerd ga ik minstens twee keer per dag al mijn tanden en kiezen af, blijf overal zo'n 10 seconden druk poetsen en verhuis dan naar het volgende plekje. Een paar keer per week flos ik daar waar ik bij kan - en dat is niet heel veel, aangezien mijn kaak geblokkeerde is en dus slechts 2 cm opengaat. Maar dat is een ander verhaal.

Anyway. Ik poets en flos en kijk af en toe of er geen bijzondere dingen te zien zijn. Soms heb ik zomaar zin om mijn tanden te poetsen en dan sta ik even later daadwerkelijk heel vrolijk met een tandenborstel in mijn mond in de badkamer. Goed zijn voor mijn gebit, het is een feestje. Het voelt zo ontzettend goed!

Ik doe ein-de-lijk dat wat mijn tandarts me al jaaaaren probeert te laten doen, maar waar ik nooit zoveel zin in had. Had ik dan zoveel gaatjes? Heb ik zoveel pijn geleden dat ik nu mijn lesje eindelijk wel geleerd heb?

Nee.
Sterker nog,
ik had niks.

He-le-maal niks!

Ik kreeg slechts complimentjes en een simpel 'alles gaat goed, tot de volgende keer'.

Ik doe het blijkbaar beter op complimentjes dan op waarschuwingen en straf. Nu maar hopen dat ik volgende keer weer een gevalletje-alles-gaat-goed ben!

5 opmerkingen:

M. zei

Mmm dan doe jij het beter dan ik.
Ik was de gelukkige van enkele gaatjes, een verstandskies die getrokken moest worden en een wortelkanaalbehandeling in twee delen :(

Inmiddels zit alles er weer op en ben ik echt heel erg veel honderden euro's armer. Maar het is wel weer netjes :)

-x-

karin r. zei

weet niet van andere lezers, maar ik lees het groene niet zo bar goed. (lenzen te oud ofzo?)

Sana zei

oei.
volgens mij zegt dat meer iets over jou dan over het groene.

(of mijn ogen zijn gewoon superrrr, maar met 2x -4 verwacht ik dat eigenlijk niet..)

anyone else?

inge zei

ja, hiero. ik vind het ook lastig lezen. en ben ook nog 's donders jaloers op je gebit. maar dat terzijde.

ElkeJelke zei

groen = prima
(en anders gewoon even de tekst selecteren, regel voor regel, weet je ook nog waar je bent;))

Knipperende tandenborstels doen niks en een tandarts die je een complimentje geeft... Tis een mooie, die Sandra;)
Zou trouwens graag willen zien hoe een tandarts controle doet bij iemand die z'n mond niet verder open kan krijgen dan 2 cm...