15 juni 2009

Sana houdt een heel verhaal

Samen met vriendinnetje F. geef ik zo nu en dan een sieradenworkshop. Plan is om er ooit een heus bedrijfje van te maken, maar stap 1 -de website- laat nogal op zich wachten. Ik begrijp ook niet waarom dat zo lang moet duren, maar het zal iets te maken hebben met mijn prioriteitenlijstje. Ofzo.

Anyway.. zaterdag was het weer zover, de ceremoniemeester verwachtte ons om kwart over twee om een vrijgezel en haar kakelende gevolg op creatieve wijze twee uurtjes bezig te houden.

's Ochtends moesten de materialen geinventariseerd en aangevuld worden - wij werken altijd volgens een strak tijdschema, in vol vertrouwen dat de benodigde materialen er ook gewoon zullen zijn als wij ze op het laatste moment willen inkopen. (En zo niet: 'Dan niet, dan moeten ze het maar doen met wat er wél is!' Dat roepen wij dan zeer fris en fruitig, maar vanbinnen bibberen we zachtjes.)

Na de boel samen bekeken te hebben, fietste F. op de fiets van I. (want versnellingen, want -uiteraard- haast) richting de Sieradenbeus die geheeeel toevallig in Zwolle werd gehouden. F. kocht in hoop tempo voor 93 euries kraaltjes en toebehoren en smste heel trots dat ze 'al klaar' was en weer terug zou racen. Ik zou ondertussen een broodje smeren en vroeg haar wat ze erop wilde.

Ik mocht haar verrassen. Ik deed datgene wat ik zo leuk vind om te doen en wat zij zo leuk vind om te eten.


........
............

Sjit.
Ik bedenk me ineens dat ik een heel andersoortig logje zou schrijven over de sierandenworkshop. Over hoe de (niet-)creativiteit van de vrouw haar persoonlijkheid weerspiegelt en hoe leuk het is om dat tijdens een sieradenworkshop eens lekker te bekijken, terwijl zij denken dat F. en ik gewoon twee blonde huppeltjes zijn die leuk kraaltjes kunnen rijgen. Maar nu staat dit hele verhaal er al.

2 opmerkingen:

inge zei

dit verhaal is denk ik ook beter. dat andere verhaal, zelfs zo kort samengevat puilt uit van de vooroordelen : P

en ik krijg ineens nog meer ideetjes. trouwens. hahaha. BINNENKORT. BRAINSTORMEN. of gewoon ff over lullen ; )

o! o! o! en feestbroodjes moeten wit. hoor.

; P

Sana zei

@Inge: haha, ik denk dat F. daar anders over denkt.

halverwege de ochtend had mevrouw ook al trek, dus toen stopte ik een witte boterham met smeerkaas in haar knuist. welke ze vervolgens mopperend wegspoelde met een beker melk. (terecht ook wel, die boterham lag er al 4 dagen en was eigenlijk rijp voor de broodrooster.)

maarre... toen ik daar zat en zag hoe de dames aan het freubelen waren en ik de zon in m'n nek voelde en een zacht briesje langs m'n blote voeten, tja, toen stroomde er ook nog idee'tjes door mijn hoofd. meer, anders, groter, grootser. zoiets.

dus. leuk onderwerp voor zaterdag. of zondag. jeeeeuj.