5 juli 2009

Sana kwam de tuin bijna niet uit

Na veel tips van PapaHarry en braaf elke avond een rondje gieteren was het vandaag dan eindelijk zover - tijd om te oogsten. Snijbonen, sperziebonen en doperwtjes. MamaRita vertelde hoe ze gedopt en gekookt moesten worden. En daarna was het tijd om ervan te smullen.Tagliatelli met roomsaus.. en ham, champignons, doperwtjes.. op smaak gemaakt met verse tijm (ook uit de tuin) en wat snufjes peper & zout.
Het gaat ook goed met de oogst van MamaKoolmees. Heb geprobeerd sneaky een foto te maken, maar blijft een beetje gokken. Het is zo leuk om ze de hele dag te horen piepen.. Papa- of MamaKoolmees vliegt met een wurmpje het huisje in en het gepiep barst los. Heb getracht er een filmpje van te maken, maar wil ze ook niet teveel storen. Vorig jaar hadden we een merelnest in de klimop en die hebben het uiteindelijk niet overleefd, dus dit jaar een herkansing.


Tot zover onze tuin-perikelen.. Dat krijg je, hè, na zo'n spannende week als Werkende Vrouw. Dan eindig je in je vrije weekend gewoon languit in de tuin. Ik zeg; niks mis mee!

4 opmerkingen:

harrie in de warrie zei

het levert in ieder geval een smakelijke maaltijd op!!!

wel maf...nu ben je werkende vrouw en heb je meer geld (in theorie) en dan ga je ineens uit je eigen tuin eten ;-)

harrie zegt: de omgekeerde wereld!!

Sana zei

Tja, dat eerste loon komt toch echt pas aan het eind van volgende maand, dus nu nog even op een boontje bijten ;) .

janny zei

Met een beetje geluk heb je eind juli je eerste salaris!!!

inge zei

donders dat is rap gegaan!!!