25 februari 2010

Sana zou het beter kunnen

Ik vind het maar niks, scheppingsgewijs dan he.

Ik had gewoon ergens een knopje of een luikje gemaakt, en het zó met Eva afgesproken, dat als ze een klein krampje in haar onderbuik voelde, dat ze dan binnen 24 uur op het knopje zou drukken of dat luikje zou openen, waarna die vier eetlepels prut dan naar buiten konden stromen. Prut eruit, luikje dicht en hoppa, weer 28 dagen pure vrijheid.

Niks geen vijf dagen kreperen, panikeren bij 'ik voel nattigheid!', niet weer met een dot wc-papier in m'n onderbox naar de drogist moeten strompelen en niet weer -let op: TIP!!- met lauwe melk de vlekken uit m'n broek moeten schrobben.

Wellicht had ik het nog anders aangepakt: laat die hele menstruatiecyclus maar zitten, we regelen gewoon één internationaal telefoonnummer dat je kunt bellen als je denkt 'mwoah, lamakome, da kind'. Dan zou er eerst een leuke ouderschapscursus volgen, een theorie- én praktijktoets, gevolgd door een post-examen-training. En dan zijn we ook klaar met die barensweeën en uitgescheurde gebiedjes.

Anyway.

Ik zou het allemaal heel anders gedaan hebben, die schepping. Maar ik heb wat minder verstand van een vallend kabinet en oorlogje spelen. Financieel gezien zou ik er, gezien het gat in m'n hand, ook 'n potje van maken scheppen en hoe dat nou moet met dat gat in de ozonlaag (waar ik overigens niks van geloof, langekouweshitwinter), dat weet ik ook niet.

Maar toch.. dat ene stukje... daar zie (en voel, AUW, AUW) ik nog wel wat verbeterpuntjes.

3 opmerkingen:

lara zei

ja.


je kunt ook tampons standaard in je tas hebben?

Aline zei

Ja het zou allemaal wel wat makkelijker en beter kunnen...

enne psst : Vanaf woensdag 10 maart elke 2 weken een nieuw woord om een W.o.W verhaal van 250 woorden mee te schrijven. Jij doet toch ook (weer) mee? Het nieuwe woord kan je hier dan vinden: http://aline21.web-log.nl/aline21/wow/index.html

Marieke zei

Die periode van de maand is gewoon ruk. Klaar. Wie dat nou bedacht heeft? Dat moet wel een man geweest zijn.