31 juli 2007

Zusje voor de spiegel

“Dat vind ik nou zo stom hè..”, zegt ze mopperend met haar mond halfopen, “dat iedereen altijd maar z’n mond open laat hangen als ‘ie mascara op doet. Het gaat ook echt vanzelf, maar het staat zo stom en het helpt echt niets”. Ik schiet in de lach. “Tja”, zei ik tegen haar spiegelbeeld, “je zult het wel niet geloven, maar ik vond dat ooit stom, dat ik het mezelf heb afgeleerd en sindsdien met mijn lippen stijf op elkaar geknepen mijn mascara op doe. Nu gaat het vanzelf.”

Vol ongeloof staart ze me aan: “Nee… meen je dat?!? Dat kan ook echt alleen maar jij bedenken”. Dan draait ze terug naar de spiegel, übergeconcentreerd en.... met haar lippen stijf op elkaar. Ik draai me ook weer naar de spiegel en ga verder met mijn ochtendrituelen.

Na een paar seconden zoek ik stiekem haar spiegelbeeld weer op. Ze is nog druk bezig met haar 6e laag mascara en heel langzaam zakt haar mond weer open….

4 opmerkingen:

Jill zei

Ik heb het altijd stom gevonden en mezelf ook aangeleerd om mijn mond dicht te houden. Grappig logje, erg herkenbaar ;)

Liana zei

Hee
Leuk dat je weer een log bijhoudt... dat riedeltje van je mond open houden tijdens het opdoen van mascara herken ik maar al te goed haha... Ooit eens een discussie over gehad met een vriendin. Besloot ook dat ik het stom vind om mijn mond open te doen tijdens het opdoen van mascara. Het draagt immers niks bij... maar goed ik betrap mezelf er geregeld op dat ik sta te muggen vangen als ik mascara opdoe.. Ach, ik accepteer het maar..

Sana zei

Hé Jill, wat tof dat jij dat ook doet. Zo heb ik maar mooi bewijs dat ik heus niet de enige ben, haha. Schrijf jij nog ergens?


@Liana: Leuk jou ook hier te zien, schrijf jij nog? Enne, sommige dingen moet je nu eenmaal accepteren he. Jij hebt gewoon hele andere kwaliteiten. Kun je bijvoorbeeld met je tong het puntje van je neus aanraken? Of je been in je nek? Want dat kan ik niet ;-).

Jill zei

Ik heb nog een tijdje een weblog gehad, maar schrijf momenteel even niet... zit er wel aan te denken het weer nieuw leven in te blazen, als ik dat doe laat ik hier wel een linkje achter :)