16 augustus 2007

Nieuws waar ik vrolijk van word

Vandaag was dag twee van mijn leven waarin er een Heuse Krant op de mat lag. Ik moet toegeven; het voelt wel een beetje sjiek om met een kopje thee en een bammetje aan de keukentafel de krant te kunnen doorbladeren.

(Ik begin trouwens standaard achteraan. Ik blader van achter naar voor. Ik weet ook niet waarom. Hier mis ik wat zelfreflectie. Misschien in het kader van Save the best for last? Met leren deed ik dat ook altijd, omdat ik dan als eerste de moeilijkste dingen tegenkwam en door de tijdnood -die ik altijd had- de minder belangrijke en makkelijkere dingen die voorin stonden zelf wel kon bedenken áls er al naar gevraagd zou worden. Maar in een krant staan de moeilijkste en meest interessante dingen nu niet bepaald achterin.. Hm..... Nou ja, ik dwaal af.)

De krant dus. Roomie's ouders zijn effe voor 3 maanden naar Griekenland en waren zo lief om het postadres tijdelijk te veranderen. Hiephoi! Dubbel geluk trouwens, want dat betekent ook dat hun brievenbus -die wij 2 a 3x per week behoren te legen- nu minder snel vol zit en wij dus minder vaak hin und her hoeven. Ha!

Normaal gesproken ben ik niet zo van het nieuws en het journaal en de krant enzo. Ik heb het nut van al die geschiedenislessen nog niet ontdekt en hou wel van de kinderlijke naïviteit die ik voel als ik al die ellende zie. Het is echt heel verschrikkelijk erg allemaal, maar het blijft ver van mijn bed en zolang dat zo blijft, hou ik vermoedelijk mijn achterstand wat betreft algemene kennis. Met mijn intelligentie is niets mis, maar bij een potje Triviant wil je -als je me goed kent- absoluut niet bij mij in het team. Mijn algemene kennis is het niveau 0 nooit ontstegen.

Toch las ik vanmorgen de krant. Ik moet zeggen, het is wel lekker ontspannen wakker worden. Als ik me gewoon concentreer op de juiste berichten met het hoogste nieuwsgehalte en de voor mij minder belangrijke berichten oversla, dan word ik er nog vrolijk van ook!
(Wel bizar dat dit eigenlijk nieuws uit Limburg is -want daar wonen deze boerderijdiertjes- en dat het dan in een Zwolsche Krant komt....... Wow.)

1 opmerking:

Roomie zei

Toch jammer dat ik altijd te laat mijn bed uitgerold kom. Geen tijd om relaxed met een bakkie koffie de krant te lezen.

Maar het is jou zéér gegund. Geniet ervan die 2(!) maanden.