8 september 2007

"Leuke sokken, juf!"

Ik ben een beetje heel erg doorgeslagen goed op het gebied van kledingcombi’s. Heb ik een groen shirtje aan, dan kun je er donder op zeggen dat ik ook een groene bh aan heb of groene sokken en in de meeste gevallen beiden. (En zomers vaak ook een groen hoofddoekje en groene flipflops.) Mensen verbazen zich erom of verzuchten dat ze écht geen zin hebben om daar op te letten. Het leuke is dat het me niks kost, het gaat vanzelf en levert regelmatig leuke reacties op. Best fijn, leuk gevonden worden zonder er enige moeite voor te hoeven doen.

Vanmorgen maakte ik een uitzondering. Spijkerrokje, zwarte legging, blote voeten. Iets te koud voor deze zomer dit seizoen. (Het woord ‘zomer’ ga ik deleten uit mijn woordenboek, dat begrijpt U.)
Ik greep in het zwartesokkenvakje – want ja, ik heb natuurlijk voor elke kleur sokken een ander vakje -, maar greep in het niets. Oei. Bruin dan? Nee. Bruin en zwart kan écht niet. Toen bedacht ik me dat ik de hele dag mijn laarzen aan zou hebben en dat toch niemand de kans kreeg een blik om een blik te werpen op mijn poezelige voetjes. Ik keek in het overigesokkenvakje en greep mijn lichtblauwe nijntjesokken. Stukje jeugdsentiment. Daarbij kleurden ze dan tenminste nog wel bij mijn blauwe laarzen. Niet dat iemand die combi te zien zou krijgen, maar toch maakte het iets goed van mijn mismatch.

Vol goede moed stapte ik op de fiets en vervolgens in de trein om daarna nog 20 minuten te marcheren naar de repetitieruimte. Investeren in je carrière noemen ze dat. Ik noem het vooral vermoeiend. Komende twee weken ga ik die reis namelijk minstens tien keer maken om samen met 50 anderen een spetterende jeugdmusical te presenteren aan al die mafkezen die een kaartje hebben gekocht om ons te zien.

Sana op de planken. Ik heb er zin in, ik hou van het podium, maar ik moet toegeven dat elke avond 5 uur in het theater zijn best veel van me vraagt naast school en stage.Hm. Ik dwaal af. Terug naar dat wat ik zo nodig kwijt wilde:
Onze repetitieruimte bevindt zich in zo’n klassiek oud schoolgebouw met hoge ramen en duistere gangen. Normaliter repeteren wij in de danszaal met veel licht en spiegels, maar vandaag repeteerden we bij uitzondering in de gymzaal. En wat is ten strengste verboden in een gymzaal? Juist ja. Buitenschoenen.

Drie keer raden hoe ik vandaag van 9.00 tot 15.00 uur probeerde gezag en status uit te stralen als Juffrouw Schonewille naar 40 brave maar o zo luidruchtige kindertjes?

11 opmerkingen:

inge zei

déja vu hier ! hahaha leuke sokken zeg ; )

en btw wat onwijs leuk, jeugdtheater !!!

Anoniem zei

Herkenbaar! Gelukkig ben ik niet de enige matcher die daar wat in is doorgeslagen ;)

Vind je het goed als ik een linkje plaats? Liefs

Marieke zei

Ik vind ze schattig!! En je kindjes vast ook... :)

Nathalie zei

Heeeey,

die sokken heb ik ook gehad! ;)

karin zei

Mijn sokken zijn wat dat betreft gewoon supersaai; zwart.

Het wordt dus eens tijd voor hello kitty en dergelijke?

Sana zei

Hello Kitty is dan weer niet zo mijn ding. Ik weet het, ik ben een bijzondere.

Maar wie weet groei ik over een paar jaar de Hello Kitty-fase in. Je weet het maar nooit met mij.

Ik ben niet zo van een chronologisch leven. Ik doe graag een stukje jeugd tussendoor.

karin zei

@sana: maar ik hoef geen stukje jeugd te doen, ik ben het al! :-))

D. zei

Hoezo kan zwart met bruin niet? Dat begrijp ik dan weer niet..

Sana zei

Goede vraag. Mijn vriendinnetje doet het ook zonder moeite en ik moet zeggen dat die er vrijwel altijd briljant uit ziet.

Volgens mij heb ik het van mn moeder meegekregen (makkelijke zondebok ;)), net als dat zwart en blauw niet kunnen. Moet ook direct denken aan urenlange winkeltochten door de C&A vroeger..... Ja, ik denk dat het darr ergens vandaan komt. Blame the mother (A).

D. zei

Ik doe het ook, en ik zie er nooit slecht uit (A). Probeer het eens :P

Anoniem zei

ik heb niks gelezen, maar de plaatjes zien er grappig uit! :)