29 september 2007

Tijden veranderen

Hoe wij –Frieda & moi- vorige winter over de mode dachten…:
“No way. Denk maar niet dat je mij ooit in zo’n skinny jeans zult zien lopen hoor. Die staan alleen leuk bij meisjes met stokjesbenen. En denk ook maar niet dat ik mijn broek in mijn laarzen ga proppen, dan krijg je van die wortelbenen. Op die manier wordt precies het verkeerde geaccentueerd. Ook alleen maar leuk voor meisjes met stokjesbenen. Oh, en weet je wat ook helemaal in is nu? Leggings!!!” *proest* “Nou, je snapt natuurlijk wel dat zelfs Thijs (De Echtgenoot) mij nevernooitniet in zo’n ding zal zien, laat staan dat ik er de buitenwereld mee in zal huppelen. Leggings zijn voor Amsterdamse lellebellen en voor huisvrouwen die geen kaas gegeten hebben van mode of er gewoon geen ene piepmuis om geven dat ze erbij lopen als een uitgezakte vijftiger compleet met heuptassen en kwabbelknieën duidelijk zichtbaar door de legging heen.”

Zo ongeveer dachten wij erover. Het zal niet letterlijk gezegd zijn, mijn geheugen is niet van het allerbeste. Maar de rode lijn is duidelijk, dunkt me.

Ik begon op 29 april ineens vreemd gedrag te vertonen. Ik kwam na een dagje shoppen thuis met een skinny jeans. Ik snapte het zelf ook niet en twijfelde ernstig aan mezelf, aangezien ik wel vaker niet geheel objectieve meningen over mijn uiterlijk weet te creëren, maar toch hield ik hem. Droeg ik hem vol trots. Kijk mij eens hip zijn. En ja, de broekspijpen propte ik in mijn slobberlaarzen. Stond eigenlijk best prima. Ook zonder stokjesbenen.

Frieda vond het leuk (zei ze), maar verkondigde resoluut dat het écht niets voor haar zou zijn, dat dat bij haar figuur écht niet kon. Onzin, vond ik, maar dat vond zij dan weer onzin. Prima. De skinny jeans deed gelukkig niets aan onze vriendschap veranderen.
Een tijdje later kwam Frieda ineens met een legging aangehuppeld. En daaroverheen een overgooier/jurkje/tuniek-achtig iets. Bij haar stond het ééénig, en dit maal was het aan mij de schone taak om vol overtuiging te beweren dat dat bij haar figuur echt ontzettend goed kon, zo klein en fijngebouwd als ze is, maar dat zo’n overgooier/jurkje/tuniekachtig iets bij mijn hollandsche vrouwenvormen (behalve dan de voorkant, die is niet zo hollandsch…, maar dat terzijde) écht niet zou kunnen. Way too much zandlopergedoe.

Gisteren, tijdens een therapeutische H&M-kleedkamersessie, stond ik de zoveelste legging mét zwabberrokje te passen toen Frieda zei dat ze de hele winter niets anders meer aan ging doen dan leggings met overgooierjurkjestuniekjesachtige dingen. Ik bevestigde dat; het zit immers net zo lekker als een pyjama cq huispak en het staat ons allebei gewoon rete-goed.

Ik moest de winkelsessie van gisteren halverwege de middag onderbreken in verband met mijn eerste rijles (welke overigens briljant ging, vond ik), maar Frieda ging nog dapper door. Zij had waarschijnlijk nog wat stress-door-het-nieuw-gekochte-huis te verwerken. Tijdens het eten belde ze me en eiste ze dat ik naar mijn mobiel zou rennen –ze belde op de vaste lijn, dat even voor de oplettende lezer- om haar smsje te lezen. Mijn geluid stond uit en blijkbaar had ze die middag iets Heel Belangrijks gesms'd en was ze zeer benieuwd naar mijn reactie. Ik maakte er een spelletje van en zei dat ik daar he-le-maal geen zin in had en het na het eten wel even zou doen, in de hoop dat ze de inhoud van het smsje gewoon zou vertellen. Dit lukte. Wat ken ik haar toch goed, mwhoehaha. Leve het manipuleren!

Met een opgewonden en trillend stemmetje, gelijk die van een kind die haar eerste schooltekening aan haar mama laat zien, vertelde ze me dat ze ook een skinny broek had gekocht. Een zwarte. Ik was echt zooo trots. En dus dragen wij skinny jeans, leggings, overgooiers, tuniekjes, rokjes en al wat er nog meer hip is. De hele winter lang, waarschijnlijk. Een gewone spijkerbroek is zó tweeduizendzes.


Wij hebben geen stokjesbenen nodig.
Alleen wat meer borst.2 opmerkingen:

Anoniem zei

haha, gaaf! Hartstikke stoer. Ik dacht er ook zo over, maar als je eenmaal over de drempel heen bent wil je haast niet anders meer ;)

inge zei

skinny jeans, ik ken d eterm pas sinds een maandje ofzo hahaha leggings was ik wel meteen gaan halen, want ik wist nog van vroeger hoe lekker die krengen zaten hahaha en overgooiertuniekachtige dingetjes... hm... vlgs mij heb ik nog wel wat dingetjes uit mn zwangerschap hangen... kan ik toch ook nog hip zijn, zonder geld uit te geven !!! de broeken met mega wijde pijpen liggen al jaren te wachten tot ze weer hip zijn, die dingen waren onverwoestbaar, remember ? de leggings halen het hooguit een jaartje, denk ik...