29 september 2007

Geraaskal op de late avond

Zo zag het beeld er vanmorgen uit. En vanmiddag. En nu. En wellicht wel de hele nacht. Misschien morgenochtend ook nog wel.

Ach ja. Het fijne van de herfst is dat ik standaard uitga van dit soort weersomstandigheden en dat ik dan ineens Heel Blij kan worden van een voorzichtig najaarszonnetje dat stiekem om een hoekje wolkje komt gluren..

Anders dan de zomer-die-zich-eigenlijk-geen-zomer-meer-mag-noemen. Dan raak ik telkens weer teleurgesteld door de verwachting van mooi weer en de keiharde realiteit van nét-geen-zomerse-temperaturen en nét-geen-lekker-zonnetje. Nu verwacht ik gewoon constant regen en logischerwijs ben ik zo blij als een vogeltje in mei (het is al laat, excuseert U mij voor deze flauwe woordcombi..) als er een zonnestraaltje doorbreekt en de reeds gevallen kastanjes van hun mooie kastanjebruine glans voorziet.

Dit doet me er trouwens aan herinneren dat ik nodig naar het bos moet om die krengen te rapen, anders wordt het weer een retourtje Intratuin om net echt lijkende neppe kunstkastanjes en eikels in te slaan ten behoeve van het opleuken van de woonkamer. (Al zou ik liever fleurige tuinstoelkussens en nephoutblokken voor in de vuurkorf kopen, maar dat zal allicht te maken hebben met die aftersummer male cat*.)

Anyway; ik fietste ging lekker met de bus naar de stad en naar de bieb, haalde 5 flinke leesboeken, deed boodschappen met de bus en rende dat piepkleine stukkie naar huis. Niks geen last van die regen. Zolang ik mijn OV heb en mag lachen om mensen zonder paraplu die eigenlijk uit irritatie, omdat ze zelf geen paraplu hebben en dus zeik kletsnat worden, dit maar projecteren op mensen mét paraplu en dan heel hard mopperend door de winkelstraat marcheren en schelden op al die 'teringparaplu's', ben ik tevreden. Mij hoor je niet klagen. Ik liftte gewoon met elke paraplu een stukje mee.

Al hoop ik natuurlijk wel dat zomer 2008 zich ergens half februari aandient. Kan ik met mijn verjaardag ook eens een tuinfeest geven. Lijkt me wel wat. (Mocht de weersverwachting op lange termijn nu zó zijn dat het echt rond februari 2008 zomer gaat worden, laat het me weten, want dan moet ik nog snel even verhuizen naar een tuin met boom en schommel, met jacuzzi en met een complete buitenkeuken. Zolang ik niks van U hoor, blijf ik hier lekker cocoonen onder mijn roze-met-witte-stippen-plaid. Best gezellig hoor, met alle kaarsjes aan.)* Vertaalwoord.nl kent alleen de vertaling van de kater als beest, niet de kater als beroerde gemoedstoestand na een overdosis Bailey's of een ander vergelijkbaar alcoholisch goedje. Ach. Het is al laat, en ik vond dit ook wel grappig. Alhoewel het ook weer niet zó laat is, want vroeger was dit vroeg voor mij. Zou dat parallel lopen, hoe ouder je wordt, en hoe 'later' je dus leeft, hoe eerder het 'laat' is op de avond?


1 opmerking:

inge zei

we houden onszelf mooi voor de gek idd... de hele zomer wachten op nop en zodra de herfst, die in vol ornaat is aangetreden, een zonnetje laat zien, vinden wij het een kadootje hahaha maar goed, je moet wat in nederland...