8 oktober 2007

Feestje

Vorige week
Het fijne van een theorie-examen is dat het massaal gebeurt en dat je in volledige anonimiteit kunt binnenkomen en vertrekken, ongeacht het slagen of zaken. Niemand hoeft het te weten als je 1 foutje teveel maakt en zodoende raakt niemand teleurgesteld. Ideaal. Het rottige ervan is dat degene die het sowieso wél weet ook de meest veroordelende en teleurgestelde is en die ook niet schroomt om dit er regelmatig in te wrijven. Ikzelf. Kutzooi.Deze week
Met maar 4 foutjes ben ik de trotse bezitter van het theorie-rijexamen.

(Voor de insiders: Op de aloude niet teveel leren want dan kun je falen-manier. Hij werkt nog steeds. No way dat ik die strategie dus ga opgeven.)Vanmorgen de 2e rijles gehad. Leuk hoor, maar dat leuke kwam wel pas na 20 minuten. De eerste 20 minuten was ik vooral heel hard bezig met het niet in huilen uitbarsten en het onder controle krijgen van mijn ademhaling. Wat 'n stress. Dat rijden an sich ging eigenlijk prima. Toch jammer dat mijn lichaam altijd eerst bewijs eist, voordat het kalmeert. Streng toespreken had geen enkele zin. Voelen wilde het. Er-va-ren.

Toch is het flauw dat je overal en altijd maar de pineut bent van het pretpakket 'faalangst en perfectionisme'. Volgens Meneer de Instructeur heb ik daarom 35 lessen nodig. Tssssk. Volgens mij heeft hij gewoon geld nodig - en mij dus. (En door te geloven dat de arme man tenminste een broodje kaas kan eten dankzij mijn pretpakket maak ik het nog enigzins plezant voor mijzelf.)

Vandaag mijn 2e les. Nu 2 weken herfstvakantie. Niet zo handig - en dat is een enorm understatement. De kans op een overdosis stress groeit namelijk explosief met het verstrijken van de tijd. In het meest ideale geval zou ik alle andere bestaansvelden hermetisch moeten afgrendelen en me in een 10-daagse versnelde rijopleiding moeten storten. But I didn't.


Hoe langer de tussenperiode, hoe groter de stress. Ik verheug me nu al op de volgende les.

5 opmerkingen:

Frieda zei

Maar hoe dan ook, wél héél érg géfélícítéérd! :)

inge zei

ja joh van harte ! hoe jong ben je eigenlijk ?!! vraag ik me ineens af... tralalaaa...

Janny zei

Van harte gefeliciteerd en let maar op, dat rijden komt vanzelf en sneller als hij denkt. Tenminste, dat denk ik.

Fien Funkel zei

Gefeliciteerd!!

Hmm.. ondanks mijn perfectionisme en dat ik wel in huilen uitbarste tijdens een paar rijlessen die niet zo gingen als ik wilde, omdat ik mezelf te veel opfokte, had ik echt enorm veel zin in de rijlessen. Ik vind autorijden gewoon errug leuk.
Vind jij het leuk om auto te rijden? (voor zover je dat na twee lessen kunt beoordelen?) Misschien zou je daar anders aan kunnen denken in plaats van de ik-kan-het-niet, ik-moet-het-kunnen en ik-moet-het-in-een-keer-goed-doen gedachten?

Maar ik kan me jouw stress wel heel goed voorstellen hoor.

Yellow zei

Geloof me,als je eenmaal verbaasd naar dat papiertje staat te staren dat je op het gemeentehuis een rijbewijs opleverd,dan weet je waar je het voor gedaan hebt!
En bedankt voor je link,die gaat bij de verzameling!
Groetjes,Yellow