5 november 2007

Gewoon 'nee' had ook gekund

Ik kan dat niet. Althans - nog niet. Ik vind dat het wel in het takenpakket der volwassenheid hoort, dus ergens komende jaren ga ik het vast leren. Voorlopig stotter ik nog wat af. Sjonge, zeg.

Waar ik het over heb?
O ja, dat zal ik erbij vertellen:


Trrrrrrrrrrrrrrring. Shit, ik zit in mijn hempje ff snel mijn mail te checken tijdens het omkleden voor de zemles (nee niet mijn zwemles, de zwemles die ik aan Thom geef). Ik kan nu de deur onmogelijk opendoen, bovendien verwacht ik niemand. Nee, maar daarom juist. Misschien is het wel een leuk postpakket of -beter nog- een leuke postbode. Sjeisse. Oké. Op naar de deur. Wie weet. Goedemiddag. Goedemiddag. Heeft u misschien iets over voor de Alzheimerstichting? Rinkel-de-rinkel?!? Alsof ik niet besef dat het geld wat ik geef bestemd is voor die lelijke grijze bus. Daar hoef je heus niet voor te rinkelen hoor, grijsaard. Grrrrrom.

Maar, ehm, nee. Ik heb geen geld over. Ik pinde laatst 70 euro zonder mijn geld ook daadwerkelijk UIT de automaat te laten. (Ja, S T O M, ja.) Dit zei ik niet hoor, ik zei gewoon heel netjes 'nee, even niet, het spijt me'. Ik had de deur op een kier, zodat de meneer precies mijn witte bh-bandje kon zien en misschien zelf wel zou kunnen bedenken dat 'ie op een zeer ongelegen moment kwam. Hij zou misschien een spannende midden-op-de-dag-wilde-seks-scene bedenken, maar zelfs dat kon me niet schelen. Vond ik stiekem wel grappig. Seks zit immers ook nog niet in mijn volwassen takenpakket, maar dat verwacht hij natuurlijk niet bij zo'n blonde jonge freule met een onschuldig wit bh-bandje.

Anyway, ik zei 'nee, even niet'. Meneer begreep er niets van. Had ook de subtiele hint der bh-bandje niet begrepen en vroeg met gefronste wenkbrauwen: 'Nu even niet? Straks wel? Want dan kom ik vanavond gewoon even terug, hoor. Kijk, ik heb al een heleboel nummertjes waar ik vanavond nog langs moet.'

Pfffffffff. Duidelijk een klusje voor de hoger opgeleiden op dit gebied. En dus niet voor mij. Gatver. Ik stamelde wat, stotterde dat, maakte de kier nog iets kleiner, glimlachte schuchter en vertelde de brave man dat ik vanavond wel wat klaar zou leggen. Prima, prima, tot vanavond, daahaaag! Aaaaargh.

En dus staat ie er vanavond weer. Misschien dat ik hem dan maar verwelkom in mijn bunny-pakje. Misschien, hè? Want de kans is groter dat wij met gedempt licht en gesloten gordijnen heel zachtjes televisie kijken.

Alhoewel.. we zouden er ook een leuk filmpje van kunnen maken. Met een touwtje door de brievenbus en een emmer water boven de deur enzo. Met monopolygeld, een halloweenpompoen... met groene zeep op de stoep of een leuk MP3'tje met zeer gemeen blaffende honden. Of...............

8 opmerkingen:

inge zei

je biedt de beste man een kop koffie aan (want ondankbaar werk hoor, dat collecteren !) en legt hem onderwijl uit dat je geen cent te makken hebt.
of.................

sonyador zei

of....... je gooit van dat nep chocolade sinterklaas geld erin

ohh slecht!!!!!!!

karin zei

Ik snap dat ergens niet.
Ik collecteer eens per jaar (ander iets) maar als ik hoor nee, dank u, ben ik weg. ...

Carice zei

Ow... dat is lastig. Ik snap niet dat hij het niet begreep en jij bent te lief. Dat is een mooie eigenschap. Ik vind lieve mensen leuker dan valse. Maar het is lastig voor jezelf. Misschien moet je een zin uit je hoofd leren:

"Nee, bedankt". Of "Nee, sorry". Ik vind het bij zwervers ook lastig. Maar ik doe het wel. Anders word ik straatarm.

Sana zei

Smile :-)

Congrats, you made my day!
(En da's mooi, want die dag is nog jong, aangezien het nét middernacht is geweest.)


Ik zal eens gaan oefenen op die zin. Ik neem de 2e wel. Dat scheelt 1 lettertje ;-) .

Margriet zei

Het zou minder moeite kosten dan dit hele verhaal om gewoon kleingeld in de bus te gooien.

Sana zei

@Margriet: Dat klopt als een bus!

Jill zei

Ik heb het tegenovergestelde, ik gil al 'nee' voordat ik de deur goed en wel heb geopend :P

Vind het dan ook zo irritant. Als ik wat wil geven (okee, ik wil het wel maar ik heb het niet!) maak ik zelf wel wat over als het mij uitkomt.

Als je het 'nee' eenmaal onder de knie hebt is het erg makkelijk hoor ;)