14 maart 2008

Sana zou er het liefst naast gezeten hebben

*tttrrrrring*

(Nou ja, het was geen trrrring, maar een één of andere hippe beltoon, maar dit is beeldvormtechnisch handiger.)

*tttrrrrring*

"Met Jolande, hey hoi, ja, ik zit in de trein, maar.. blablabla..."
"Mevrouw, u mag hier niet telefoneren."

Een barse, deftige mannenstem dendert narcistisch door de coupé. Net als mijn hoofd draaien ook de hoofden van andere treinreizigers beurtelings van de meneer terug naar ramen en deurposten, zoekend naar het bordje of de raamsticker die aangeeft dat dit een stiltecoupé betreft. Onzichtbaar. Mevrouw mag dus bellen.

De mevrouw telefoneert vervolgens met een iets zachter volume rustig door en sluit af met: "Nou Mar, ik ga je ophangen, spreek je later wel. Daahaaag." Ze bergt haar mobieltje op en vraagt de meneer of hij zijn opmerking over het telefoneren nog eens wil herhalen en wil uitleggen, omdat ze niet goed snapte wat hij bedoelde.

Dan bevestigt de meneer de hypothethische diagnose Narcist die ik hem na zijn eerste woorden al gaf, door op uiterst langzaam en overdreven articulerende wijze -en ongetwijfeld met een zeer opgeheven kin, maar dat kon ik niet zien- te zeggen: "Nee, mevroi, ik praat niet langer met U, aangezien u wat betreft uw kennis ver achter loopt."

De mevroi staat echter haar vrouwtje en laat zich niet zomaar van de wijs brengen en babbelt vrolijk terug: "Goh meneer, is dat zo? En hoe ziet u dat dan?"

"U heeft het aan het einde uwer telefoongesprek over het ophangen van de telefoon, en u bezit helemaal geen hangtelefoon. Daarom praat ik niet met U."

Ik moest lachen. De mensen om mij heen ook. De mevroi ongetwijfeld ook, maar helaas kon ik ook dát niet zien. Ze deed nog een poging met: "Maar meneer, u begon toch dit gesprek, dan praat u toch met mij?", maar de meneer bleef doodstil. De mevroi ook. Vervolgens keerde ze zich tot een andere reiziger en checkte even haar gelijk. Er mocht gewoon gebeld worden. Meneer bleef stil.. en oh, wat had ik graag zijn gezicht even willen zien.

7 opmerkingen:

inge zei

stiltecoupé ? man wat loop ik achter met die treinen hahaha maar wat een kerel zeg.

Anoniem zei

Haha, je maakt wat mee in de trein.
Gisteren had ik ook iets wat ik nog niet eerder in de trein had meegemaakt: 'Dames en heren vanwege lastige medereizigers kunnen wij helaas nog niet vertrekken.'

MMM, stiekem was ik wel heel benieuwd, maar waarschijnlijk zal ik nooit weten wat deze medereizigers zo lastig maakte en waarom ze niet gewoon de trein uitgeknikkerd werden...

Anoniem zei

Jee wat een gezeur. Moet eerlijk zeggen dat ik zelfs in een stiltecoupe nog weleeens bel. Vind het wel goed dat die vrouw er zo op in ging, waarschijnlijk had ik zelf direct opgehangen.

karin zei

Nare man.

Anoniem zei

This comment has been removed because it linked to malicious content. Learn more.

Denise (VrouwOnline) zei

Ha ha, 'tring' gebruik ik ook nog steeds het liefst in mijn stukjes.
Maar zou mijn dachter van nog geen 1 dat later ook snappen?

Denise zei

Dochter dus.. Excuus.