9 maart 2008

Sana investeert enorm in het draaiende houden van de wereld

Inge schreef er hier over. Over vrouwendag en over hoe ze op zoek was gegaan naar een thema. Karin kwam met het thema SHOES en ik ga daar natuurlijk graag in mee. Inge wilde foto's van schoenen en of we er ook gelijk even bij zouden vertellen over waarom die schoen dan zo ontzettend fantastisch is. Túúúúrlijk Inge. Ook kwam daar de vraag of iemand wist te vertellen wat dat nou is, vrouwen en schoenen. Ik deed een poging en volgens mij heb ik groot gelijk:

"Het moment van schoenen kopen gaat vaak gepaard met depressief zijn, ongesteld zijn of een ander minder leuke gemoedstoestand. Winkelen kán het goed doen, want nieuwe kleren zijn altijd fijn, maar er is altijd het spiegelcomplexrisico… Chocola doet het in die gevallen ook goed, maar daar wordt je uiteindelijk heel misselijk én heel dik van, dus dat is een waardeloze korte-termijn-oplossing. Nee, dan de schoenen. Schoenen passen altijd, doen het goed op de lange termijn en je hebt er nooit genoeg.
Dus vandaar.. schoenen redden de vrouw! (En daarmee de man, de kinderen en de maatschappij. Dus. Ode aan de schoenen. Ze houden de wereld draaiende.)"Hierbij het verhaal over mijn 76 78 schoenen. Jaja. Achtenzeventig. En dan tel ik de te verkopen spikes, voetbalschoenen en zaalschoenen maar even niet mee. Dus. Achtenzeventig. Ik kan ruim een maand vooruit, en als ik vanaf nu hinkelend door het leven ga, dan haal ik de zomer ook nog wel. Dat was niet altijd zo. (Ja, inderdaad oplettende lezer: Nu volgt een betoog over waarom mij geen enkele blaam treft wegens het portretteren van een mijn overdosis schoenen.)

Misschien moet ik eerst gewoon heel duidelijk en uitgebreid vertellen over mijn zwarte Nikes (nr. 19). De Nikes die ik droeg onder mijn spijkerbroek, onder mijn bruine broek, onder mijn trainingsbroek, onder mijn nette zwarte broek en onder mijn pyjama. De Nikes die om de 2 a 3 jaar werden vervangen voor nieuwe. Precies dezelfde. Lekker veilig. De regels waren duidelijk:

  • Kleur = opvallen = levensgevaarlijk
  • Hip model = opvallen = levensgevaarlijk
  • Laarzen = opvallen = levensgevaarlijk

Ik heb ze nog steeds. Laatst ging ik voor nieuwe sportschoenen voor stage en paste ik uiteraard eerst weer mijn trouwe Nikes. Maar het wonder geschiedde: ik kwam thuis met Tigers. (Niet op de foto, want in kledingkluisje op stage.) Maar geloof me, ze zijn geweldig. Zo'n luxe voetbed ben ik niet meer gewend, na al die 6-euro-nep-puma's uit Turkije. Ik stamp op stage dus vrolijk en blij rond op mijn lichtgewicht Tigers. Topschoenen. Beige-zwart. En hoogstwaarschijnlijk binnenkort ook in het beige-bruin. Maar ssst, want dat weet mn bankrekening nog niet.

Het zwarte-Nike-tijdperk eindigde een aantal jaar geleden, samen met het 'opvallen-is-vreselijk-gedachtengoed'. Ik startte met verzamelen en ben daar tot op heden niet mee gestopt. Gelukkig ben ik erg goed in het goedkoop shoppen..... Hieronder dan een overzichtje van mijn schoenencollectie:1. Goedkope ikmoetnuechtheelsneleffezwartelaarzenhebben.
2. Okay, I admit: dure laarzen... maar zo hip-dus-hebben.
3. Bruine slobberlaarzen... 14,90 bij de Wibra (toch, Friet?)
4. Zwarte slobberlaarzen. Zie hierboven.
5. Mijn eerste laars-investering. Blauwe Sacha-laarzen... Lovely.
5b. Bovenstaande blauwe heb ik ook in het groen. (Sssttt...)
6. Zwartwit tweed AllStars (uiteraard nep). Vast ook 20 euro...
7. Bruin nepleer Allstar-lookalikes... Ook zo'n 20 euro.
8. Navyblauw-wit Allstar-lookalikes.. Ook zo'n -eh- 20 euro?
9. Zwart fluwelen Allstar-lookalikes.. Heel goedkoop (10?) op de Huishoudbeurs. (Ja, *schaam*)
10. Ter compensatie: Heuse Meindl's --> Voor alle bergsportvakanties en wandelpartijtjes. Gelukkig heb ik mn hele leven nog om die investering eruit te lopen...
11/12. Goedkope groene gympen... Altijd handig voor de hep.
13. Mn eerste statement tegen de zwarte Nikes... Knalgeel met groen, whoppa! Here I am!
14/16/17/18. Allemaal 6 euro/paar-gympies uit Turkije. I like it!
15. Zooo leuk, maar zo naar om te dragen (want au, dus blaren). Maar ach.. ook leuk om naar te kijken.
19. DE ZWARTE NIKES. Redder in al mijn nood. En nog steeds.. Ik glij er met liefde weer even in.
20. De voor-af-en-toe-hardloopschoenen. Soms actief. Vaker niet.
21. Ikvoelmeeenmeisjemeisjeschoenen. Ik vind ballerina's doorgaans erg duf bij mij, maar deze kon ik niet weerstaan. Roomie vindt ze terrible.
22. Voor-eigenlijk-nooit-schoenen. Kopen?
23. Mijn nieuwe slofjes voor van de zomer. Lovely.
24. Terrible shoes. Zitten voor geen meter, en eigenlijk ook heel lelijk. Wie?
25 t/m 29. Wibra/Aldi/Kruidvatslippers in zwart, wit, brons en nog een keer zwart en wit. Kosten geen drol, lopen prima.
30 t/m 37. Kon niet kiezen welke kleur ik wilde. Dit leek me de meest vredige oplossing voor alle partijen.
38. Surinaamse slippers. Ontzettend mooi om naar te kijken en heerlijk om te krijgen van mn lieve vriendinnetje nadat ik haar veuls te lang moest missen.

7 opmerkingen:

Naatje zei

Ik doe goed mee met je schoenenverzameling hoor. Als ik in enkele schoenen moet tellen kom ik ongeveer op de helft van het aantal wat jij schrijft te hebben. Ik heb echter twee handicaps: mini-voetjes, zó mini dat winkels vaak maar één paar in mijn maat inkopen, dus die zijn na zo'n 5 uur al uitverkocht. Aan laten-bestellen doe ik niet zo snel, en winkels trouwens ook niet.
Daarnaast zijn mijn voeten ook niet zo makkelijk. Ze zijn wat veeleisend zeg maar. Snel blaren, snel pijn. Blaarpleisters doen wonderen, maar zijn ook wel een investering die soms net zo'n pijn kan doen als de blaren.

Hoe dan ook. I love shoes. Hoe meer hoe beter.
Maar wat ik me vooral nog afvraag na jouw berichtje, en naar aanleiding van mijn schoenen-opberg-probleem toen ik een paar weken geleden wéér twee paar nieuwe had gekocht: waar laat je ze? (A)

inge zei

whooow ! dat zijn nog eens schoenen ! en laarzen. en slippers. maar als ik die laatste meetel, kom ik ook een heel end ; )

vooral de beschrijvingen èrg leuk om te lezen !

en dat schoenen de wereld draaiende houden... zou ik weer een logje aan kunnen wijden hahaha

karin zei

Ik wilde het
(prachtige)
vooroordeel even]
een handje helpen
door Vrouwendag
Women Like Shoes Day
te noemen.

Da's gelukt dus.

#22: welke maat? ;-)

Toaske zei

Ik kom even via Inge hier kijken omdat ik zag dat jij ook je schoenencollectie geplaatst had. En wow, dat is met recht een collectie!!! En wat goed zeg, die laarzenspanners (want dat zijn het toch?) in die laarzen!

Neheh zei

Neneh kijkt met enige verbazing naar deze verzameling...

waar blijf ik nog tegenwoordig met mijn 7 paar schoenen (voor mij al vreselijk veel zeg maar)

jan zei

je lijkt mijn vrouw wel

Spontanity zei

Via Inge haar blog, even naar jouw schoenenverzameling gekeken.
Zijn er nogal wat wat.
Prachtig 'neergezet'.