1 mei 2008

Sana wil zo graag de wereld redden

Jorick, nee! We horen het zo’n 15x per dag. Écht waar. Jorick, nee! Als Jorick aan de haren van zijn grote broer trekt, als Jorick een stapje naar links doet, als Jorick zijn mond opendoet of als Jorick zijn hoofd een beetje schuin houdt. Jorick, nee! Wij snappen inmiddels wel dat dat kind helemaal niet meer reageert op Jorick, nee!, het moet voor hem inmiddels als een soort altijd aanwezig achtergrondmuziekje in zijn hoofd suizen… Jorickneejorickneejoricknee..

Papa snapt dit echter niet en doet er dan gewoon een schepje bovenop. Als Jorick wakker wordt, als Jorick aan de plantjes zit, als Jorick naast het lijntje loopt. JORICK NEE!! En als papa geluk heeft, helpen de twee oudere broertjes gewoon even mee. Met hun piepstemmetjes imiteren ze de kordate stem van hun papa. Een dissonant trio brult door huis en tuin: JoRicK NeE!!!!!!

Pets. Het gedragkind wordt afgekeurd. Het huilt. Logisch. Maar dan. Weer. Jorick, nee! Huilen mag niet. Huilen is voor meisjes, en voor kleine jongetjes die zich aanstellen. Stoppen dus. Netjes zitten en braaf zijn.

En ik?
Ik stond erbij zit erbij en ik kijk ernaar. Luister ernaar..
Ik kan niet zoveel. Of:
Ik durf niet zoveel. In mijn fantasie heb ik uiteraard al 80x aangebeld en heb ik de papa eerst uitgefoeterd netjes uitgelegd hoe het anders -en dus stiekem eigenlijk beter- kan.

Maar ja.
Wie ben ik?

(Of: hoe ben ik? Who am I?
Maar dat is voor later.)

4 opmerkingen:

jack of hearts zei

Grappig. Leve buren, voor stukjes zijn ze nodig.

Frieda zei

frustrating...
Ik ben nu wel benieuwd welke buren, maar heb wel zo m'n vermoedens...

Sana zei

Haha,
ja dié ja.

Ik dacht gister in bed nog even: Sjips, als F. mn log ook ooit aan haar ouders heeft laten lezen en dat haar ouders dan dit ook lezen..., dan mag ik heel hard hopen dat dit geen vette roddel in de 2e kamer wordt. Ofzo. ;-)

Frankie zei

Dit lijkt me "niet erg genoeg" voor de kinderbescherming. Jammergenoeg. Maar ja, dan zou de ene helft van Nederland zo'n beetje de andere moeten aangeven. Het is wél erg genoeg om het kind het leven nu én later flink zuur te maken. En als Jorick doordraait spelen de ouders natuurlijk de gebeten hond. En Jorick wordt als niet goed bij zijn hoofd bestempeld.

Het kán goed gaan. Maar ik acht die kans vrij klein.