2 juni 2008

Sana gaat het klein en simpel houden

Uhm jahaa... uhm... nou, dan stuur ik je die onderzoeksvraag voor dat artikel vrijdag wel even via de mail.

Heb je vandaag geen tijd meer?

Uhm. Ja. Op zich wel. Uhm.. nou.. getsie. (Wel tijd, maar geen zin en druk met andere dingen.) Ja nou ja. Het kan wel. Da's goed. Weet je wat, ik doe het vanavond wel, dan is het ook maar klaar.

Ja precies. Ik wil je ook niet pushen ofzo, maar je hebt net zo mooi verteld hoe dit soort dingen werken voor je, en dan is het handig om daar je manier van werken ook maar eens op aan te passen. Dus niet uitstellen, op 'n grote hoop gooien en dan heel bang worden voor die hoop, maar gewoon doorpakken en ermee bezig blijven.
En nu zit je met je koppie nog helemaal in alle theoretische kaders en bruis je van de ideeën en mogelijkheden, dus kun je het beter vandaag nog doen.

Ja. Hey. Wat goed. Daar heb je he-le-maal gelijk in. En in principe is het formuleren van zo'n vraagstelling ook maar een half uurtje werk. Ik doe het vanavond wel effe.

Nou.. reserveer er maar een uurtje voor. Je weet hoe het werkt; dan ga je er weer van alles bijhalen, wil je het zo uitgebreid en perfect mogelijk... En dat hoeft niet. Sterker nog, dat kán niet. Hou het klein, hou het simpel. Ga niet voor die tien, maar voor het zesje. Dan wordt het vanzelf een 8.

Ja maar, ja maar, ja maar...

Nee meid. Vanavond ga je er een uurtje voor zitten en dan mail je mij wat je hebt. Niet langer, en als het niet af na dat uur, dan is het niet af. Maar je mailt het maar gewoon en dan geef ik wat feedback.

En vergeet die mantra niet: Hou het klein, hou het simpel...

Hou het klein, hou het simpel...
Hou het klein, hou het simpel...
Hou het klein, hou het simpel...

4 opmerkingen:

FrankiePebbles zei

Perfectionisten willen zelfs het ont-perfectioneren perfect doen :))

inge zei

klein en simpel is vaak zo groots !

jan zei

Ik neem aan dat dit te maken heeft met een studie voor opticien?

harrie in de warrie zei

en heb je het ontvangen????
of was het toch nog groot en onbehapbaar ipv simpel en klein...?