13 oktober 2008

Sana zoekt pianist(e)

Een jaar geleden stond ik met mijn zusje in een levende kerststal. Waarom ze dat zó noemden, snapte ik toen al niet, maar afijn. We stonden tussen een aantal wassen beelden leuk verkleed in prachtige jurken heel stil te staan, totdat iemand uit het publiek doorkreeg dat wij échte mensen waren en dat er een grote pot stond waar men een muntje in mocht werpen.

Op het moment dat het muntje zijn vriendjes onder in de pot raakte, startte één van ons de muziek en hopla; wij kwamen swingend tot leven en zongen übervrolijk een kerstliedje. Vervolgens bevroren wij weer, totdat het volgende muntje -of briefje, daar deden we heus niet moeilijk over- in de pot landde. Een top-performance.

Na de Ghana-rommelmarkt sprak mijn moeder de legendarische woorden: 'Waarom doe je niet net zoiets als wat je met je zusje deed vorig jaar? En dan ergens op een kerstmarkt ofzo?'

Meer was er niet nodig. Mijn hersenen draaiden op volle toeren en ik liep over van enthousiasme. Stuiterend op de bank direct even Jan gemaild, Jan van mijn oude musicalcluppie, Jan-die-het-regelen-kan. Vervolgens samen met m'n Roomie zitten brainstormen over wie er allemaal mee kan bleren en tadaaa... er is een Nieuw Project!

Jan mailde de dag erna terug dat hij het zou proberen te regelen en Zusje heeft toegezegd het hele weekend te komen zingen! Roomie regelt nog wat andere mensen, en ook ik speur mijn kennissenkring af. 19 en 20 december staan we hoogstwaarschijnlijk op Kerst In Oud Kampen, een enorm drukbezocht en sfeervol kerstevenement.

Met Zusje gebruikten we een kerstmedley van 6 minuten en die zongen we dan zo'n 3 uur lang. Dat was te doen, maar stiekem werden we loei-sacherijnig van 30x JingleBells. Dat kan anders, dat kan beter en dus ben ik op zoek naar iemand die voor ons een aantal kerstliedjes (korte versies) wil inspelen op de piano zodat we iets meer variatie aan onszelf én het publiek kunnen bieden.

Dus......... om een lang verhaal samen te vatten: Ben of ken je iemand die ontzettend goed met de piano overweg kan en voor wie dit een peulenschil(letje) is? Ben of ken je iemand die dit leuk vind om te doen en ons op die manier wil helpen met ons Ghana-project? Laat het weten, en we zijn u eeuwig dankbaar!

6 opmerkingen:

inge zei

bedoel je nu 'all i want for christmas' en zo? ; )

helaas, geen piano hier.
heel helaas.

Anoniem zei

Sandra!! JIJ kan toch piano spelen!!! Spelen én zingen moet kunnen, ik zie dat artiesten vaker doen!!

Wietske zei

Jaap-Harmen??

Lieve zei

Leuk, zo'n project! Hoe moeilijk of makkelijk zijn de partijen? Is het enkel begeleiding of heb je er ook nog een optionele tegenstem bij?

Liefs,
Lieve

Sana zei

@Inge: ja, zulks :-) .

@Wietske: goed plan, ga 'm mailen.

@Lieve: géén idee. (klinkt lekker profi he? haha.) ik zoek vooral iemand die dat gewoon ff kan, een paar akkoordjes en hoppa.

Lieve zei

Hihi, héb je überhaupt partijen of mag je pianist zelf improviseren? Opzich wel stoer.

Ik studeer fluit, maar speel daarnaast ook piano. Niet op héél hoog niveau, maar een paar akkoordjes gaan wel lukken. Heb ook wel wat gecomponeerd enzo, dus..

Mocht het rondselen van een pianist niet lukken. Zijn er in de muziekwinkels niet songboeken te vinden mét begeleidings cd? Tenminste, ik denk wel dat die bestaan. Dan heb je i.p.v een paar akkoordjes een hele band achter je staan.

Succes!
Lieve