23 november 2008

Uit Sana's Sarah's oude doos

“En we praten en we zingen en we lachen allemaal,
Want daar achter het einde van de weg ligt het laaaaaand……."

....... van liedjes waar we never goodbye tegen mogen sayen.

Van die liedjes die ik dus niet ken. Omdat ik 21 24 ben en pas sinds een jaar of zes begrijp dat er naast sport méér te koop is in de wereld. Muziek*, enzo.

Uit mijn vroege jeugd ken ik alleen maar op een onbewoond eeeiillaaannddd dit en pieppieppieppiep, piepp, piep dit en samen met zusje op de piano dit. Mijn muzikale ontwikkeling kent geen Lionel Richie, Ella Fitzgerald, Bonnie Rait, Janis Ian en Marvin Gaye.

(Oh trouwens, deze van Abba kende ik natuurlijk wel. Maar stiekem ietsie meer vanuit de musical Mama Mia, dan van de dames en heren zelf. Ach ja.)

Maar goed, van al die oude lui zong Sarah dus allemaal nummertjes. Ze wist waarschijnlijk dat wij allebei te lui waren geweest om haar nieuwste liedjes uit onze kopkes te leren. En ze dacht ‘Hey, die van Keklog, die houdt toch zo van die ouwe meuk, en ze is voor het eerst sinds Heul Lang weer eens op pad, dus. Laten we die eens een plezierke doen.’

En dus zat ik daar, terwijl iemand naast mij beurtelings headbangend meedeinend (want: geen 21 meer) dan wel meeschreeuwend neuriënd (want: de rest zat en was ook muisstil) een beetje te zitten en me af te vragen of een tuniekachtig gevalletje** mooi zou staan bij Sarah. She's so boyish.


Maar.
Ondanks dat ik weinig van de muziek kende, was het wel mooi. Logisch, laat haar Vader Jacob zingen en het klinkt vast erg mooi. Nu is dat natuurlijk muziektechnisch ook een ontzettend goed nummer. Maar ik geef toe: ook vroeger kon men best mooie liedjes maken. Voorlopig heb ik weer heel wat te youtuben. en te oefenen, want.


En dees is voor mijn vader.
Brings back good old memories.
* en musical en theater en koken en sieraden maken en schilderen en foto's en filmpjes maken en reizen en ontwikkelingswerk doen en nieuwe projectjes bedenken en bellen blazen, etc., etc..

** ‘jurk’ klinkt zo truttig

4 opmerkingen:

carice zei

Hihi! Die laatste voetnoot is leuk.
Mooi log sana.

carice zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
maarten zei

Op Almost Happy staat 'Wij maken een kringetje van jongens en van meisjes', dus dan zal het met Vader Jacob ook wel goed komen.

Maar de tour is dus anders dan de vorige tours... hmm, misschien had ik dan toch moeten gaan kijken.

Sana zei

Oh ja... dat stukje is geweldig! thanks for reminding :-) .