18 mei 2009

Sana telt tot tien

Geachte mevrouw (of meneer) van de Pee-en-Ooh,

Hoe gaat het met u? Met mij gaat het goed, al moet ik zeggen dat ik na het lezen van uw reactie op mijn open sollicitatie wel even zin had om het mailtje met laptop en al door het raam te smijten.

Want. Wat dacht u? Die domme doos uit Zwolle heeft niet eens de moeite genomen om te kijken of er een passende vacature is? Die stuurt gewoon lukraak een open sollicitatie terwijl er NIKS passends op de website staat? Ja sorry hoor, ik dacht dat het principe van een open sollicitatie toch net ff anders is.. dat je dan dus juist NIET reageert op een bestaande vacature, maar dat je gewoon zoiets schrijft als 'Hey hallo, hier ben ik, dit kan ik, dit wil ik, misschien kunnen we ooit iets voor elkaar betekenen?'. En dat je dan in een soort van grabbelbak belandt en als ze nog eens iemand nodig hebben, dat ze eens gaan graaien... en dat ik dan misschien wel tevoorschijn zou komen. Maar nee. Jullie vernietigen mijn brief gewoon, omdat er nu niets passends is. Dat had ik toch zelluf al wel gezien?!?!?!

En wat dacht u? We lezen het gewoon zo vluchtig, en schrijven even een hatsteflatsmailtje terug waarbij we de titel 'mevrouw' gewoon weglaten, en dan de achternaam een beetje verbasteren? Niks geen 'geachte mevrouw Van der Kaak', maar gewoon 'geachte Van der Vlaak?'. Als in 'wat maakt het uit, die zien we toch nooit meer terug!'?

Nou, lekker dan.
En natuurlijk blijf ik de website in de gaten houden. En natuurlijk zal ik dan ook gewoon nog een keer een brief schrijven. Want hey, zo wanhopig ben ik dan weer wel... maar oei, oei, oei, Pee-en-Ooh, don't try this again. Want ik weet niet of ik mijn impulsen de volgende keer weer zo goed weet te beheersen.


Met -uiteraard- vriendelijke groet,

S. van der KKKKaak

4 opmerkingen:

inge zei

'En dat wacht u?'
mevrouw van der kaak?!!

o. incognito ; )

Naatje zei

Nét iets netter maken, deze tekst, en dan lekker replyen aan die P&O-sukkels.

Rob en moeders zei

Waarvoor is dan een open sollicitatie vraag je jezelf dan af.....

Maurice zei

meneren uin managementfunctie kennen over het algemeen het woord fatsoen niet. Dát is een te gewoon woord voor ze.
Die meneer houdt zic waarschijnlijk bezig met consultancy, projectdirecting ed en dan kom jij met zo'n fatsoenlijke vraag....