22 oktober 2009

Sana buigt haar hoofd

Ze kwamen tegelijk. Gijs, Patrick en Migraine. Menéér Migraine moet ik misschien zeggen, want mèn, wat dwingt dat een respect af zeg. Weinig lichamelijke ongemakken die mij er onder krijgen, maar voor meneer Migraine buig ik gedwee mijn hoofd.

Ja en amen, ik ga al liggen, ik ben al stil, ik hou al op. Kijk, ik lig al! Mag het licht dan nu uit?

Ik haat meneer Migraine. Bij een klein tintelingetje (wat een woord is waar je met een migrainehoofd best even op moet puzzelen) van de rechter neusvleugel of bij het misgrijpen van een voorwerp weet ik: als ik nu niet snel zorg voor een combinatie van Veel Pijnstillers + Bed + Donker, dan sta ik straks onvrijwillig kotsend van de schele hoofdpijn mijn maagzuur eruit te pompen - om daarna jankend van de pijn alsnog een donker bed in te kruipen.

Meneer Migraine sucks. En waar ik normaliter na een goede nacht slaap en een daggie rustig aan weer fris en fruitig ben, daar ben ik nu al een week voorzien van schele hoofdpijn en vage misselijkheid. De boodschap: meneer Migraine laat niet met zich sollen. En als je dus in de nachtdienst zit en midden in de nacht migraine krijgt en niet snel genoeg handelt, dan ben je de sjaak. Zeker als je twee nachten daarna weer vrolijk gaat werken. Meneer Migraine laat zich niet ontkennen.

En dus.
Heb ik me maar alvast ziek gemeld. Voor morgen. En verwacht ik dat ik me morgen ziek meld voor het weekend. Omdat ik er wel klaar mee ben. Of nou ja. Klaar mee wil zijn. Maar ziekmelden. Getsie. Iets waar ik totaaaaal niet van hou, zeker niet als ik nog rechtop kan zitten, kan praten, kan lopen en 's middags best ff door langs de winkels wil.

Maar goed.
Ziek dus.
De thermometer maakt er ook een spelletje van. Zegt dat ik koorts heb. Ik heb nooit koorts. En al helemaal niet in combinatie met meneer Migraine. Dat is raar. Het is nog even zoeken naar waar dat vandaan komt.

En wat een shitlogje. Er plopt daadwerkelijk niets grappigs op in m'n hoofd. Mijn hoofd roept alleen maar: rot op bij die PC, wat een fel licht, doe normaaaaaal!!

Dus. Ik ga maar weer eens bankhangen. Ofzo. Boek lezen.
En over die Gijs en Patrick schrijf ik later wel. Grom.

7 opmerkingen:

Naatje zei

Pas je een beetje op jezelf?
Want dagenlang hoofdpijn + koorts klinkt voor mij alláng niet meer als migraine...

Beterschap. -x-

inge zei

koorts? had je nie verteld.. o wee als je de mexicaanse griep hebt ; )

hoe gaat ie nu dan? ik sms je wel ff. kus.

Roomie zei

Tijdje nagedacht over wie Gijs en Patrick dan wel niet waren..

Maar. Ik weet 't. Ik weet 't. Ik weet 't.

Pfoe hee.

Yvonne zei

De poezen??? Ineens een naamverandering ;)

karin r. zei

als je lichaam niet wil (eventjes) waarom stribbelt dan de rest zo tegen, waardoor je later nog erger ziek bent?

ik ben misschien een watje? maar als ik me ziek voel, dan geef ik m'n lichaam even haar zin. ik kom mezelf anders later dubbelop tegen, en dáár heb ik weer geen zin in. :-)

migraine. klinkt zó naar.

Sana zei

ik heb me ziekgemeld. op mn werk. al 3 dagen. dat is in de categorie 'drempels' alweer een flinke. dus op zich luister ik braaf. (al zou ik nog veel minder achter 'n beeldscherm moeten zitten, maar vooruit.)

en dat tegenstribbelen.. da's gewoon zeiken. lekker zeuren over ongemakken. ik denk dat ik mezelf daar een groter plezier mee doe dan mn mond houden en de boel wegslikken. ben juist zo blij dat ik dat zeuren geleerd heb :) .

en 't is ook gewoon een stukje tegenstribbelen tegen niet-leven. er zijn zoveel dingen die ik wil, en die nu niet kunnen. da's balen. simpelweg balen. en waar je over baalt, daar mag je over zeuren.

Naatje zei

Mooi ding daar bovenaan je logje. (Heet zo'n ding een 'header'? - Zo ja; mooie header! ;-) )