17 oktober 2009

Sana vond het een top idee

Een blik op m'n telefoon vertelt me dat er een anonieme beller wacht om uit zijn anonimiteit verlost te worden. De kans op zo'n telemarketingjongetje of -meisje is uiteraard groot, maar mijn nieuwsgierigheid is groter. Dus.

'Met Sana.'
'Dag, spreek ik met mw. S.?'
Diepe zucht. 'Ja. Daar spreekt u mee.'
'Oh wat fijn dat ik u tref.' (Daar meent ie niks van, dat hóór ik gewoon. Telemarketingjongetjes hebben op hun cursus vast nooit iets geleerd over een empatisch vermogen en intunen op de doelgroep.) 'Mag ik u wat vragen? Heeft u belangstelling voor....'
Ik stop met luisteren, zwaai naar het buurmeisje, klik nog een ander muziekje aan en zodra hij stilvalt mompel ik iets als 'neh, geen belangstelling, tot z..'

Hij onderbreekt me. Daar zijn ze bijzonder goed in. Hebben ze minstens 3 cursusdagen voor gehad. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dankzij deze telemarketingjongetjes ook flinke sprongen vooruit heb gemaakt in mijn assertiviteit. Waar ik vroeger braaf het hele verhaal afluisterde en dan met veel gesorry en gestotter het gesprek af wist te breken, kan ik nu heeeeel assertief roepen dat ik geen belangstelling heb en als ze doorzagen, mik ik vrolijk de hoorn erop. Doet me geen drol meer. Maar goed. Hij onderbrak me. Niet handig. Maar wist het goed te maken.

'Ah mevrouw, mag ik u dan nog één laatste vraagje stellen?
'Nou, vooruit dan maar.' Zoek ik ondertussen nog een leuk muziekje op voor straks.

'Nou, het zit zo, ik kan u nu met één muisklik inschrijven in een register, waarna u niet meer gebeld zult worden door telemarketingbedrijven.'

Ik was even stil. En grinnikte toen.
Vroeg hem of ik het goed begreep dat hij, als telemarketingmannetje, mij wil inschrijven in een anti-telemarketingregister en dat hij dus eigenlijk zijn werkgelegenheid om zeep aan het helpen is?

Dit begreep ik goed. Hij vond het ook bijzonder. Moest er ook om grinniken. Klonk schatzig.
Ik zei hem dat ik het een top idee vond.
Hij schreef me in.

Zelden zo'n leuk gesprek gehad met een telemarketingjongetje. Ben benieuwd hoe lang het duurt tot ik de volgende weer aan de lijn heb.

2 opmerkingen:

Mir zei

Als het goed is duurt dat heel lang aangezien ze grote boetes krijgen wanneer ze je bellen terwijl je ingeschreven staat in het bel-me-niet register :)

Maar wel fijn dat zo'n telefoongesprek op deze manier nog nuttig wordt hihi.

Xx

harrie in de warrie zei

die wil ik ook!!!!!!!!!!!!!!!